Hamas-leder ikke i Rafah

New York Times: Hamas-leder ikke i Rafah Opplysningene skal komme fra amerikansk etterretning, ifølge storavisa. Foto: MAHMUD HAMS / AFP Vis mer Oda Ording Publisert mandag 13. mai 2024 - 07:27 Sist oppdatert mandag 13. mai 2024 - 09:33 Derfor er det krig Klikk for å se de viktigste hendelsene i krigen mellom Israel og


Hamas-leder ikke i Rafah
New York Times:

Hamas-leder ikke i Rafah

Opplysningene skal komme fra amerikansk etterretning, ifølge storavisa.

Foto: MAHMUD HAMS / AFP
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


New York Times skriver at Hamas-sjef Yahya Sinwar ikke gjemmer seg sør på Gazastripen, i Rafah, men at han sannsynligvis aldri forlot tunnelsystemet under Khan Yunis – nord for Rafah.

Avisa skriver videre at opplysningene stammer fra amerikansk etterretning.

Denne informasjonen kan potensielt ugyldiggjøre Israels begrunnelse for en større militær bakkeoperasjon i Rafah, skriver den israelske avisa Haaretz.

Kort fortalt

 • Ifølge New York Times, basert på amerikansk etterretning, har Hamas-leder Yahya Sinwar aldri forlatt tunnelsystemet under Khan Yunis, og ikke gjemt seg i Rafah som tidligere antatt.
 • Dette kan potensielt ugyldiggjøre Israels begrunnelse for en større militær operasjon i Rafah.
 • Israel har gjentatte ganger forsøkt å lokalisere og eliminere Sinwar uten suksess.
 • Israelske stridsvogner tok seg forrige mandag inn i Rafah, og IDF (Det israelske forsvaret) har bekreftet at de gjennomfører angrep som de sier er rettet mot Hamas-mål øst i byen.

  På elimineringslista

  Yahya Sinwar er Hamas-lederen i Gaza, og spiller en sentral rolle i forhandlingene om en våpenhvile i den pågående krigen mellom Israel og Hamas.

  Han anses også som en av arkitektene bak terrorangrepet mot Israel 7. oktober.

  Israels gjentatte forsøk på å lokalisere og eliminere Sinwar, har ikke lyktes.

  Avviser Israel-påstand

  Statsminister Benjamin Netanyahu sa i april at Israel var ett steg unna å vinne krigen med Hamas. Da hadde det gått nøyaktig seks måneder siden Hamas’ blodige angrep på Israel 7. oktober.

  – Det er ingenting som tyder på at Israel er i ferd med å slå Hamas militært, sier Erik Skare, ekspert på den palestinske motstandskampen og palestinsk islamistisk jihad, til Dagbladet.

  Les hele saken her:


  0 kommentarer

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *