– Har fått sparken

Rudy Giuliani - Har fått sparken Rudy Giuliani er i trøbbel etter tirade om valgfusk, skriver amerikanske medier. RASER: Tidligere Trump-advokat Rudy Guliani. Foto: AP/NTB Vis mer Didrik Søreide Kjær Publisert lørdag 11. mai 2024 - 00:36 Sist oppdatert lørdag 11. mai 2024 - 12:00 Giuliani, som er kjent som tidligere New York-ordfører og Donald


– Har fått sparken
Rudy Giuliani

– Har fått sparken

Rudy Giuliani er i trøbbel etter tirade om valgfusk, skriver amerikanske medier.

RASER: Tidligere Trump-advokat Rudy Guliani. Foto: AP/NTB
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Giuliani, som er kjent som tidligere New York-ordfører og Donald Trump-advokat, er midlertidig suspendert fra radiokanalen WABC, det melder kanalens eier John Catsimatidis til New York Times.

Selv skriver Giuliani at han har fått sparken fra kanalen.

Grunnen er at Giuliani gjentatte ganger skal løyet om valget i 2020 direkte på radio.

– Vi advarte ham én gang. Vi advarte ham to ganger. Og jeg fikk en tekstmelding fra ham i går kveld, og jeg fikk en tekstmelding fra ham i morges om at han nekter å ikke snakke om det. Så han ga meg ikke noe valg. Jeg suspenderte ham, sier Catsmatidis til avisa.

SLAKT: Rudy Giuliani holdt en svært minneverdig tale under en minnemarkering for terrorangrepene på World Trade Center 11. septemeber 2001. Video: Real America’s Voice / AP.
Vis mer

Giuliani virker å være sterkt uenig i avgjørelsen og langer ut mot Catsmatidis og radiokanalen på X.

– Dette direktivet er et klart brudd på ytringsfriheten, skriver han.

Å påstå, antyde eller implisere at valgresultatet fra 2020 ikke er gyldig er nemlig et brudd på selskapets retningslinjer, ifølge Catsmatidis.

Giuliani hevder at han ikke fikk vite om denne regelen.

– Jeg har jevnlig kommentert valget i 2020 i 3,5 år, og jeg har snakket om Georgia-saken kontinuerlig helt siden dommen. Jeg ble åpenbart aldri informert om en slik policy, og selv om det fantes en, ble den brutt så ofte at den ikke kunne tas på alvor, skriver han.

I desember ble Giuliani dømt til å betale 148 millioner dollar for uriktige anklager mot valgfunksjonærer i Georgia. Summen tilsvarer drøyt 1,5 milliarder kroner. Han er i tillegg dømt til å betale 32 millioner dollar for ærekrenkelser.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *