Har økt formuen med 670 milliarder i år

Har økt formuen med 670 milliarder i år Nvida-sjef Jensen Huang var med å starte AI-yndlingen tilbake i 1993. Nå får han for alvor betalt for strevet. Foto: Ann Wang / Reuters / NTB Martin Hagh Høgseth Jonas Hagmansen Publisert: Publisert: For mindre enn 10 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del


Har økt formuen med 670 milliarder i år

Har økt formuen med 670 milliarder i år

Nvida-sjef Jensen Huang var med å starte AI-yndlingen tilbake i 1993. Nå får han for alvor betalt for strevet.

Publisert: Publisert:

Siden børsnoteringen i 1999 har Nvidia-aksjen steget vanvittige 290.000 prosent på New York-børsen. Slikt blir det store verdier av også for Huang.

Den 61 år gamle topplederen har nå en anslått formue på 107 milliarder dollar (tilsvarende 1.130 mrd. kroner), noe som gjør han til verdens 13. rikeste menneske, ifølge Bloombergs milliardærindeks.

Bare siden nyttår har formuen hans økt med 63,4 milliarder dollar, tilsvarende 670 milliarder kroner, ifølge beregningene.

Ikke overraskende gjør det formuen hans til den som har vokst soleklart mest i verden i år. Bak han lurer Meta-sjef Mark Zuckerberg som har økt sin forme med nær 48 milliarder dollar i år.

Les på E24+

Dette kjennetegner et suksessfullt selskap

I dag eier Nvidia-sjefen 3,5 prosent av aksjene i selskapet, ifølge en gjennomgang Bloomberg har gjort. Det tilsvarer nær sagt hele Huangs formue, som dermed er svært sensitiv for bevegelser i aksjen.

Var større enn Apple

Onsdag var det på ny fest i Nvidia-aksjen, da den tok heisen opp fem prosent til ny rekordnotering. Selskapet lager databrikker som blant annet brukes til å utvikle og drifte AI-tjenester.

Selskapet var da verdt mer enn 3.000 milliarder dollar, og var dermed større enn Apple. Torsdag har imidlertid Nvidia falt mer enn Apple, og er igjen noen titalls milliarder dollar mindre enn teknologigiganten.

Leder for globale renter og allokering i Storebrand Olav Chen lot seg onsdag imponere.

– Det er bare å ta av seg hatten for hvor fort slike selskaper vokser, men det gir en viss frykt også. De syv største selskapene i USA utgjør nå 27 prosent. Konsentrasjonsrisiko tror jeg er noe man må ha på radaren.

– Men de tjener penger. Spørsmålet er om de får samme vekstraten fremover, og det tror jeg ikke, la han til.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *