Havnet i skrekkulykke: – Helt jævlig

Flateby: Havnet i skrekkulykke: - Helt jævlig Sykkelturen endte brått og brutalt for Martin Klundseter (58). Heldigvis var det hjelp å få. STYGG SMELL: Martin Klundseter (58) pådro seg omfattende skader under sykkelturen. Foto: Privat Vis mer Roger Grosvold Publisert tirsdag 04. juni 2024 - 22:00 Sist oppdatert tirsdag 04. juni 2024 - 22:17 Mandag


Havnet i skrekkulykke: – Helt jævlig
Flateby:

Havnet i skrekkulykke: – Helt jævlig

Sykkelturen endte brått og brutalt for Martin Klundseter (58). Heldigvis var det hjelp å få.

STYGG SMELL: Martin Klundseter (58) pådro seg omfattende skader under sykkelturen. Foto: Privat
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Mandag forrige uke begynner riktig så fint for Martin Klundseter (58) fra Flateby i Akershus.

Han har satt seg på sykkelsetet og tråkker seg en tur innover mot gapahuken ved Bikkjetjern, en strekning han kjenner nærmest som sin egen bukselomme.

Når han kommer til toppen før nedstigningen mot tjernet, snur han den svarte og røde hybridsykkelen sin. Deretter sykler han ned bakken mot Gjeddevann.

Det neste han husker, er at han ligger på bakken mens to ukjente damer drar i ham.

– Det er helt merkelig, jeg husker ingen ting av det. Du pleier jo å huske det når du tryner. Det er så veldig rart at det er helt natta. Da jeg kom til meg selv igjen etter en halvtime, lå jeg i en bylt og visste ikke helt hva jeg ville gjøre, sier han til Dagbladet.

Det var Enebakk Avis som først skrev om den stygge sykkelulykken.

Funnet bevisstløs

Da Dagbladet kommer i prat med Klundseter ei uke seinere, er han på vei til legen for å ta stingene i sårene han pådro seg. Han husker fremdeles ikke hva som skjedde den dagen.

– Det har vært ei spesiell uke. Mandagen ble helt borte, tirsdag var jeg på sykehuset og kom ikke hjem før seint på kvelden.

FØR ULYKKEN: Slik så Martin Klundseter ut før han tryna med sykkelen. Foto: Privat

FØR ULYKKEN: Slik så Martin Klundseter ut før han tryna med sykkelen. Foto: Privat
Vis mer

Det var to damer på sykkel som fant ham liggende på bakken, ikke så langt fra en benk som står langs den aktuelle strekninga.

– De hadde funnet meg liggende nærmest bevisstløs i veien. Jeg kunne ikke gjøre rede for hva som hadde hendt. Det er helt merkelig, jeg husker ingen ting av det. Jeg var edru og fin, midt på høylys dag.

Han vil helst ikke se for seg hva som kunne skjedd om de to ikke hadde dukket opp.

– Det er ikke ofte det kommer andre folk der. Det er en halvtime inn og en halvtime tilbake, jeg sykler ofte fram og tilbake der daglig uten å møte noen andre.

– Skremmer fanden

De gode hjelperne fikk ringt etter ambulanse og sørget for at den kom seg forbi bommen innover grusveien mot Bikkjetjern.

Klundseter ble tatt direkte til akuttmottaket på Ahus. Der måtte han sy 14 sting i ansiktet og i den ene hånda.

– Hvordan går det med deg?

– Det går bra etter forholdene, men jeg ser jo fader ikke ut. Det er helt jævlig, skremmer jo fanden på flatmark. Og det er ikke akkurat så lett å skulle sette plaster på alle de sårene i ansiktet.

KRASJER: Folk på internettet raser etter Travis Nelson delte denne videoen av ham og katten Sigrid på sykkeltur i London. Reporter: Emma Dalen. Video: @skintension
Vis mer

Han er samtidig klar på at det kunne ha gått så mye verre.

– Jeg har aldri vært i nærheten av å tryne på denne måten før. Jeg var jo ikke ute for å trene heller, jeg skulle bare sykle meg en tur. Jeg hadde ikke på meg hjelm, den lå igjen hjemme.

Jakten på hjelperne

Etter at han hadde kommet hjem fra sykehuset, ringte han Enebakk Avis for å be om hjelp til å komme i kontakt med de to damene som hjulpet ham. Han var også nysgjerrig på hva som hadde hendt med sykkelen.

Og oppslaget i avisa sørget for at begge ønsker ble oppfylt.

GANGFELT: Det er viktig at noen passer på at ingen bruker gangfeltene under sykkelritt. Video: Rund um Köln, Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten
Vis mer

– Jeg møtte dem begge i går, overrakte en musserende vin til hver av dem og takket dem så mye. Det skulle bare mangle! De burde hatt blomster i tillegg, men det ble ikke sånn.

– Hadde de tatt vare på sykkelen din?

– Ja, de hadde det. De hadde plassert den bak ei slalåmbu som står der, så der fikk den heldigvis stå i fred. Jeg kunne jo ikke akkurat kjeftet på dem hvis den var blitt borte heller, de hadde jo mer enn nok med meg.

Tilbake på sykkelsetet, men…

Foreløpig har ikke legene kunnet gi ham noe svar på hva det var som hendte med ham. Han hadde et håp om at sykkelen kanskje kunne sette ham på riktig spor.

– Sykkelen var hel, det var ikke noe galt med den. Tidligere har jeg opplevd at giret bak har røket, og da rakner det litt for da får du hele giret inn i hjulet.

EN UKE SEINERE: 58-åringen er svært glad for å ha møtt damene som hjalp ham. Onsdag er det duket for operasjon i kinnbeinet. Foto: Privat

EN UKE SEINERE: 58-åringen er svært glad for å ha møtt damene som hjalp ham. Onsdag er det duket for operasjon i kinnbeinet. Foto: Privat
Vis mer

I tillegg til skadene i ansiktet pådro Klundseter seg brudd i kinnbeinet og løse tenner. Han måtte lime på ei bru på den ene sida av kjeven, og har fortsatt ikke fått tilbake følelsen i jekslene på den ene sida.

Onsdag skal han til kjevekirurg for operasjon.

– Jeg er ved godt mot, det er bare disse skrubbsåra i ansiktet som ser helt jævlige ut. Nå skal jeg ta stingene, så får vi se hva legen sier. Men jeg gruer meg litt til operasjonen i morgen.

Han forteller at han har vært ute på sykkeltur igjen etter ulykken.

– Armene og beina virker, det er det viktigste. Men jeg tar det veldig rolig i nedoverbakker, for å si det sånn.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *