Her møtes milliardærfamiliene Witzøe og Andresen: – Mye å lære

Her møtes milliardærfamiliene Witzøe og Andresen: – Mye å lære – Vi driver ganske forskjellige virksomheter, men det er også mange likheter, sier laksearving Gustav M. Witzøe. STORVISITT: Fra venstre: Gustav Magnar Witzøe, Alexandra Andresen, Morten Borge, Gustav Witzøe og Johan H. Andresen jr. I bakgrunnen skimtes Salmars offshore-anlegg. Foto: Fra Witzøes innlegg på LinkedIn.


Her møtes milliardærfamiliene Witzøe og Andresen: – Mye å lære

Her møtes milliardærfamiliene Witzøe og Andresen: – Mye å lære

– Vi driver ganske forskjellige virksomheter, men det er også mange likheter, sier laksearving Gustav M. Witzøe.

Publisert: Publisert:

Gustav Magnar Witzøe, som er Norges rikeste og arving til oppdrettsgiganten Salmar, fikk nylig vist fram hjemstedet i all sin prakt til storinvestor Johan H. Andresen.

– Det var veldig hyggelig å møtes igjen. Men også veldig lærerikt. Vi driver ganske forskjellige virksomheter, men det er også mange likheter og derfor mye å lære når vi møtes og utveksler erfaringer, sier Witzøe til E24.

Han er oppvokst på Frøya, en øy ytterst i havgapet to timer fra Trondheim. Der bor også hans mer kjente far, Gustav Witzøe, som grunnla verdens nest største lakseoppdretter Salmar.

Les på E24+

Sitter på pengesekken til oppdretterne: – Sjefen for de gode tider

Tidligere har hardt vær satt en stopper for besøket, som nå endelig kunne gjennomføres.

– Derfor var det ekstra stas å kunne vise frem hjemplassen fra sin beste side denne uken, skriver Witzøe på LinkedIn.

Viste fram offshore-anlegg

På LinkedIn-bildet står Witzøe sammen med Andresen og hans datter Alexandra Andresen, Morten Borge, sjef for Andresens investeringsselskap Ferd, og sin far Witzøe senior. I bakgrunnen skimtes Salmars offshore-anlegg for laks.

Salmar har hatt store visjoner for oppdrett langt til havs, men usikkerhet rundt grunnrenteskattengrunnrenteskattenDet er vedtatt en ekstra skatt på 25 prosent på grunnrenten i oppdrett av ørret og laks. Grunnrenten defineres som verdien av en felles naturressurs, og viser seg som ekstra overskudd i bedrifter som gjennom konsesjoner får utnytte ressursen. Det er foreløpig ikke grunnrenteskatt på oppdrett til havs. har ført til at milliardinvesteringer er lagt på is.

– Vi har vært ute på anleggene, og vi har vist fram den historiske Kverva-gården, til Johan og Alexandra Andresen og Morten Borge, skriver Witzøe.

– Det er mange ulikheter ved vår historie og våre virksomheter, men det er også mye å lære av hverandre, enten det dreier seg om filantropi, stiftelser eller rein forretning, tilføyer han.

– Imponert

Johan H. Andresen forklarer til E24 at de møttes for å utveksle erfaringer som store industrieiere.

– Det er jo viktig å utveksle tanker og erfaringer på tvers av generasjoner, så slike møter har vi også med andre eiere, både i Norge og internasjonalt, sier han.

På LinkedIn takker han Witzøe for gode diskusjoner rundt eierskap, ansvar og «andre viktige ting».

– Både dere og Frøya viste seg fra sin beste side. Vi er imponert over hvordan dere både har tatt vare på historien og har bygget deres egen.

Les også

Salmar-resultatet faller: – Utfordrende på mange måter

Les også

Salmar vil investere en halv milliard kroner i lakseinitiativ

Les også

Witzøe om laksedødelighet: – Det gjør noe med hele deg


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *