Holder rundt hverandre – så forsvinner de

Italia: Holder rundt hverandre - så forsvinner de Italia er rystet av en video som viser tre unge venner bli tatt av voldsomme vannmasser mens de klamrer seg til hverandre. Nå er det gjort funn av to lik. Denne videoen viser angivelig det hjerteskjærende siste øyeblikket mellom tre venner før de ble tatt av flommen


Holder rundt hverandre – så forsvinner de
Italia:

Holder rundt hverandre – så forsvinner de

Italia er rystet av en video som viser tre unge venner bli tatt av voldsomme vannmasser mens de klamrer seg til hverandre. Nå er det gjort funn av to lik.

Denne videoen viser angivelig det hjerteskjærende siste øyeblikket mellom tre venner før de ble tatt av flommen i Nord-Italia. Video: X, Vigili del Fuoco. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV
Vis mer

Publisert


Sist oppdatert


Kort fortalt

 • Italia er i sjokk etter en video som viser tre unge venner bli tatt av flomvann i Udine-provinsen.
 • To lik er funnet, antatt å være Patrizia Cormos (20) og Bianca Doros (23).
 • Søket etter Christian Molnar (25) fortsetter.
 • Hendelsen skjedde etter plutselig nedbør.
 • Fredag gikk Patrizia Cormos (20), Bianca Doros (23) og Christian Molnar (25) til en strand på en liten øy i elva Natisone i Udine-provinsen, nord i Italia.

  De tre skulle angivelig møtes for å feire at Cormos var ferdig med en eksamen få timer før, og sola skinte høyt på himmelen, melder avisa La Stampa.

  På få minutter skal himmelen ha åpnet seg i området. De tre ble rammet av en flom og forsvant sporløst med strømmen.

  Se video øverst i saken.

  Funn av omkommede

  Det var et voldsomt, lokalt nedbør som plutselig rammet i området.

  Kjæresteparet Doros og Molnar, opprinnelig fra Romania, og Cormos, ble oppdaget av forbipasserende fra en nærliggende bro. Da var de tre allerede tydelig i panikk over vannstanden i elva.

  Cormos hadde selv ringt nødetatene.


  FORSVANT: Patrizia Cormos (Midten), Bianca Doros og Christian Molnar ble tatt av vannmassene. Foto: Privat
  Vis mer

  Også en forbipaserende forsøkte å skaffe hjelp. På dette tidspunktet hadde imidlertid elva begynt å stige så fort at verken frivillige eller brannannskaper klarte å redde dem før det var for sent, skriver Corriere Del Veneto.

  Det har pågått omfattende søk siden tre tre forsvant. Søndag formiddag er det gjort funn av to lik omkring heholdsvis 700 og 1000 meter fra stedet de tre sist ble observert, skriver avisa.

  Det antas at dette dreier seg om de to kvinnene, selv om identiteten ikke er offisielt bekreftet. Vesken med Cormos mobiltelefon, som hun ringte nødetatene med, er også funnet.

  Letemannskaper har siden de tre forsvant med vannmassene hatt et omfattende søk ved hjelp av hunder, droner, helikopter, dykkere og fly.

  Badeforbud

  De tre skal ha fulgt en en liten sti på øya som fører til midten av elveleiet. Men der var veien tilbake til land allerede oversvømt.

  Sjåføren på den lokale skolebussen var en av dem som så de tre vennene da han passerte brua.

  – De var tørre, men de var allerede i panikk. Det var tydelig at de ikke visste hva de skulle gjøre. Det var bare en strekning på et par meter med vann skilte dem fra elvebredden da, sier han til La Stampa.

  En video viser at de tre forgjeves forsøker å hekte på tauene som blir kastet fra brannmannskaper. Christian Molnar forsøker også å stupe ut i vannet, men snur raskt og kommer seg tilbake til kjæresten og venninna.

  Ifølge avisa har vannstanden i elva allerede sunket tre meter siden fredag, noe som opppgis som forklaringen på at man har gjort funn søndag.

  Leteaksjonen vil fortsette i håp om å finne Molnar, opplyser redningsmannskapene. Han skal være bosatt i Østerrike.

  Det skal være badeforbud i området, nettopp på grunn av faren for oversvømmelser, melder italienske medier. Årsaken skal være mange kløfter i elvebunnen som raskt skaper en voldsom strøm og oversvømmelser ved nedbør.

  Borgemester i byen Premariacco, Michele De Sabata, omtaler hendelsen som en stor tragedie.

  – Hvis de kjente til denne elva og dette stedet, så hadde de kommet seg bort. Dessverre, og uten at de visste det, så gikk de glipp av sjansen, uttalte han til Corriere del Veneto tidligere i helga.


  0 kommentarer

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *