Ignorerer advarsler

Donald Trump: Ignorerer advarsler Donald Trump holder valgkampmøte utendørs i Las Vegas, til tross for ekstrem varme. I VEGAS: Søndag formiddag amerikansk tid møter Donald Trump tilhengerne sine utendørs i Las Vegas, til tross for ekstremt høye temperaturer. Her er den tidligere presidenten avbildet på et valgkampmøte i New Jersey i mai. Foto: AP /


Ignorerer advarsler
Donald Trump:

Ignorerer advarsler

Donald Trump holder valgkampmøte utendørs i Las Vegas, til tross for ekstrem varme.

I VEGAS: Søndag formiddag amerikansk tid møter Donald Trump tilhengerne sine utendørs i Las Vegas, til tross for ekstremt høye temperaturer. Her er den tidligere presidenten avbildet på et valgkampmøte i New Jersey i mai. Foto: AP / NTB
Vis mer


Publisert


Etter planen skal Donald Trump på scenen i Las Vegas rundt klokka 12 søndag lokal tid, men det er ventet at ekspresidentens tilhengere møter opp i god tid – gjerne flere timer før.

Det kan by på problemer, skriver blant andre The New York Times og The Washington Post.

Årsaken er ekstrem varme sørvest i USA. Torsdag ble det målt temperaturer 111 grader fahrenheit, som tilsvarer nesten 44 grader celsius, i Las Vegas.

Temperaturene har riktignok sunket i helga, men det er fremdeles ventet så mye som 40 grader i løpet av søndagen.

Vannflasker og telt

Det har gjort at teamet til Trump nå tar grep for å forhindre dehydrering og utmattelse hos de frammøtte. The Washington Post skriver at de vil dele ut vannflasker i køen, sette opp kjølestasjoner, sørge for at det er medisinsk personell på stedet og slå opp telt i skyggen med klimaanlegg.

VARMT: Temperaturer på over 40 varmegrader har rammet det sørvestlige USA, som her i Arizona. Foto: AFP / NTB

VARMT: Temperaturer på over 40 varmegrader har rammet det sørvestlige USA, som her i Arizona. Foto: AFP / NTB
Vis mer

For andre dagen på rad, satte Climate Central fredag opp Climate Shift Index til nivå fem. Det er det høyeste nivået på indeksen noensinne, og indikerer at menneskeskapte klimaendringer har gjort slik varme fem ganger så sannsynlig.

Donald Trump er på sin side skeptisk til menneskeskapte klimaendringer. I sin tid som president reverserte han mer enn 125 klimatiltak, omtalte global oppvarming som en bløff og hånet bekymringer om at havnivået stiger.

Jevne målinger

I et intervju med Fox News-profilen Sean Hannity tidligere denne uka, avviste Trump igjen virkningen av klimaendringer, ifølge The Washington Post.

– Den eneste globale oppvarmingen som betyr noe for meg, er kjernefysisk global oppvarming, sa den tidligere presidenten til Hannity.

For øyeblikket ligger Trump og sittende president Joe Biden jevnt på meningsmålingene i forkant av høstens presidentvalg, skriver Politico.

Det amerikanske presidentvalget avholdes 5. november i år.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *