Ingen flyplass-streik – enige 13 timer på overtid

Ingen flyplass-streik – enige 13 timer på overtid Fellesforbundet og NHO Luftfart kom omsider til enighet. NHO sier de har strukket seg langt. Foto: Vidar Ruud / NTB Jonas Hagmansen Publisert: For mindre enn 40 minutter siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med


Ingen flyplass-streik – enige 13 timer på overtid

Ingen flyplass-streik – enige 13 timer på overtid

Fellesforbundet og NHO Luftfart kom omsider til enighet. NHO sier de har strukket seg langt.

Publisert:

Fellesforbundet varslet at til sammen 447 medlemmer ved flyplassene i Oslo og Bergen ville bli tatt ut i streik dersom de ikke ble enige med motparten i NHO Luftfart.

Nå er partene kommet i mål, over 13 timer på overtid, og flyplass-streiken er avverget. Fellesforbundet er enige med NHO Luftfart om ny tariffavtale for over 2000 inspektører og flyteknikere, stuere og rengjøringspersonell.

Fellesforbundets forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen mener de har kommet frem til et godt resultat.

– Vi er veldig fornøyde med å ha kommet i havn etter en svært krevende mekling. Nå har vi kommet til en løsning som blant annet gir medlemmene våre økt kjøpekraft, sier Sivertsen.

– Strukket oss langt

Administrerende direktør i NHO Luftfart, Erik Lahnstein sier til E24 at forhandlingene har vært «lange, krevende og kompliserte».

– Men vi er veldig glade for at vi har kommet frem til enighet, så vi unngår en streik som ville fått betydelige konsekvenser for de reisende, sier han.

– Hva gjorde at dere til slutt fant sammen?

– Det er en helhet. Og det er mange elementer i dette. Vi opplever at når vi ser på lønnsomheten i denne bransjen, som for å si det forsiktig er moderat, at vi har strukket oss langt. Men vi er glade for at vi har kommet i mål, selv om det har kostet, fortsetter han.

NRK har tidligere skrevet at en streik særlig ville ramme Norwegian og SAS.

Les også

Faren er ikke over: – Pilotene vil selvfølgelig ha en del av kaken

Fikk ikke gjennomslag for pensjon

Det skal ha vært prinsipielle spørsmål knyttet til sykelønn og pensjon som har vært vanskeligst å bli enige om.

Sivertsen sier at delegasjonen ikke nådde frem med kravet om pensjon, men fikk gjennomslag for viktige krav som utvidelse av skifttillegget og økning av fagarbeidertillegget

– Det vi er mest fornøyd med er at de flytekniske bestemmelsene i avtalen etter forhandlingene ble oppjustert til bransjestandard, så nå er avtalen på nytt attraktiv for flyteknisk personell, sier han.

Resultatet skal nå ut på uravstemning blant medlemmene 25.juni.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *