Ingen streik for frisører – enighet i meklingen

Ingen streik for frisører – enighet i meklingen Det blir ikke streik i frisørbransjen. Tirsdag morgen ble NHO Service og Handel og Fagforbundet enige om en ny frisøroverenskomst. Det blir ikke streik i frisørbransjen. Tirsdag morgen ble NHO Service og Handel og Fagforbundet enige om en ny frisøroverenskomst. Foto: Gorm Kallestad / NTB. Modellklarert. NTB


Ingen streik for frisører – enighet i meklingen

Ingen streik for frisører – enighet i meklingen

Det blir ikke streik i frisørbransjen. Tirsdag morgen ble NHO Service og Handel og Fagforbundet enige om en ny frisøroverenskomst.

  • NTB
Publisert:

– Vi mener fortsatt at vi har en vei å gå for å opp lønnsnivået for frisørene, men mener vi fikk gjennomslag for noen viktige punkter for oss, sier forhandlingsleder Ingunn Reistad Jacobsen i Fagforbundet.

Resultatet gir alle Fagforbundets medlemmer et generelt tillegg på sju kroner timen med virkning fra 1. april i år. Tilleggssatser for ubekvem arbeidstid justeres til 45 kroner timen for faglærte og ufaglærte frisører og 36 per time for hjelpearbeidere og lærlinger.

Frisører har i tillegg omfattende provisjonsordninger.

– Dette ble lange og harde forhandlinger på overtid, og vi er glade for å komme i mål med årets oppgjør. Avtalen ble dyrere enn vi ønsket, men gir et grunnlag for videre samarbeid med Fagforbundet, sier administrerende direktør Anne Mari Halsan i Norske Frisør og Velværebedrifter (NFVB) i en pressemelding.

Bransjeorganisasjonen organiserer 1317 frisørvirksomheter i hele landet med 5649 årsverk. Avtalen skal nå ut til avstemning blant Fagforbundets medlemmer.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *