Israel-budskap sjokkerer

Nikki Haley Israel-budskap sjokkerer Den tidligere republikanske presidentkandidaten og Donald Trumps tidligere FN-ambassadør, Nikki Haley, nølte ikke med å vise sin støtte til Israel da hun besøkte landet denne uka. I ISRAEL: Den tidligere republikanske presidentkandidaten, Nikki Haley, besøkte Israel mandag. Foto: REUTERS/Amir Cohen Vis mer Vegard Kristiansen Kvaale i USA Publisert onsdag 29. mai


Israel-budskap sjokkerer
Nikki Haley

Israel-budskap sjokkerer

Den tidligere republikanske presidentkandidaten og Donald Trumps tidligere FN-ambassadør, Nikki Haley, nølte ikke med å vise sin støtte til Israel da hun besøkte landet denne uka.

I ISRAEL: Den tidligere republikanske presidentkandidaten, Nikki Haley, besøkte Israel mandag. Foto: REUTERS/Amir Cohen
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Kort fortalt

  • Den tidligere republikanske presidentkandidaten Nikki Haley besøkte Israel for å vise sin støtte midt i de pågående israelske angrepene på Gazastripen.
  • Hun signerte en artillerigranat med budskapet «Fullfør dem! USA elsker Israel»
  • Besøket og handlingene hennes vekker sterke reaksjoner.

NEW YORK (Dagbladet): Mens verden de siste dagene er blitt rystet av de israelske angrepene i Rafah, dro Haley til Israel for å vise sin støtte.

– Avslutt dem! Amerika elsker Israel, skrev Haley blant annet da hun signerte en israelsk artillerigranat under besøket i landet.

Søndag døde 45 mennesker i et angrep på en teltleir i Rafah, et angrep Israel selv kaller en «tragisk feiltakelse». I dag var det nok et angrep i Rafah, der 21 mennesker skal være drept.

Det Israel kalte en trygg sone, ble søndag forvandlet til et levende helvete. 45 mennesker, de fleste kvinner og barn, ble brutalt drept i det israelske angrepet mot teltleiren på Rafah på Gazastripen. Det er ventet at dødstallet vil stige.
Vis mer

– Tar ikke feil

– Jeg vil at israelerne skal vite at dere gjør det rett. Ikke la noen få dere til å føle at dere tar feil, for Israel tar ikke feil her, sa Haley på en pressekonferanse, ifølge The Guardian.

Hun var Trumps tøffeste utfordrer under de republikanske primærvalgene. Den gangen beskrev hun Trump som fullstendig uegnet til å bli USAs president igjen, men for få dager siden varslet hun at hun nå vil stemme på ekspresidenten.

Mer enn 36 000 palestinere er drept så langt i de brutale israelske angrepene mot Gazastripen etter Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober, ifølge oversikten fra palestinske helsemyndigheter. Israelsk krigføring er blitt fordømt internasjonalt.

Det er ikke kjent nøyaktig hvor granatene, som Haley signerte, skal brukes, men bombe-signering og besøket i Israel vekker ikke uventet sterke reaksjoner.

– Moralsk fordervelse

Ifølge den israelske fredsaktivisten Alon-Lee Green, besøkte også Haley de ulovlige israelske bosettingene på Vestbredden.

– Kjære amerikanere, Nikki Haley besøkte oss i dag: Hun dro til bosettingene på Vestbredden og deretter signerte hun en bombe med «Fullfør dem». Bare motbydelig. Kan dere vær så snill og ta henne tilbake? skriver Green på X.

– Mens amerikanere ser Israel brenne Gaza levende, og palestinske barn blir halshugd, skriver Nikki Haley kjærlighetsbeskjeder på bomber som skal slippes på sivile. La verden være vitne til din moralske fordervelse, skriver den amerikanske imamen og borgerrettighetsaktivisten Omer Soleiman på X.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *