Japansk milliardær avlyser måneferd

Japansk milliardær avlyser måneferd En japansk milliardær som ville ta med seg kjendiser på en privat måneferd, har avlyst turen. IKKE TIL MÅNEN: Den japanske milliardæren Yusaku Maezawa skulle egentlig fly rundt månen i 2023 på SpaceX’ romfartøyet Starship. Foto: Pete Kiehart/E24 NTB/E24 Publisert: For mindre enn 30 minutter siden Oppdatert for mindre enn 20


Japansk milliardær avlyser måneferd

Japansk milliardær avlyser måneferd

En japansk milliardær som ville ta med seg kjendiser på en privat måneferd, har avlyst turen.

Publisert:

Yusaku Maezawa kalte prosjektet for «dearMoon», og måneferden skulle opprinnelig har vært gjennomført i slutten av fjoråret.

Maezawa hadde booket en tur på SpaceX’ romfartøy Starship, som skulle vært gjennomført innen utgangen av 2023. Utviklingen av Starship er imidlertid forsinket og de tre testoppskytingene fra «Starbase» på Boca Chica i Texas har ikke gått som planlagt.

Lørdag kom meldingen om at turen er avlyst fordi det ikke er mulig å få den gjennomført i nærmeste fremtid.

Les også: Bli med på innsiden av Starbase

I en uttalelse på prosjektets nettside står det at Maezawa avlyser turen med tungt hjerte, samtidig som alle som har støttet og sett fram til prosjektet, får en beklagelse.

Planene ble først offentliggjort i 2018. I desember 2022 offentliggjorde Maezawa en liste over de åtte kjendisene som skulle være med: Den amerikanske DJ-en og produsenten Steve Aoki, den amerikanske youtuberen Tim Dodd, den tsjekkiske kunstneren Yemi AD, den irske fotografen Rhiannon Adam, den britiske fotografen Karim Iliya, den amerikanske filmskaperen Brendan Hall, den indiske skuespilleren Dev Joshi og musikeren TOP fra Sør-Korea.

SpaceX har planlagt sin neste test av Starship Ikke tidligere enn klokken 07.00, lokal tid 5. juni, ifølge Spaceflight now. Når det er ferdig utviklet er romfartøyet blant annet planlagt brukt av Nasa til månelandinger, som del av Artemis-programmet.

Les også

SpaceX mistet gigantrakett

Les også

SpaceX-romskip eksploderte i verdensrommet

Les også

SpaceX satser 2 milliarder dollar på Starship

Les også

SpaceX-gigarakett eksploderte under testflyging


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *