«Kaptein Sabeltann» selger strandhus i Kristiansand

«Kaptein Sabeltann» selger strandhus i Kristiansand Den arkitekttegnede boligen har fått en prisantydning på 27 millioner kroner. – Livet vårt går motsatt vei av mange andres, sier artist Terje Formoe til E24. Terje Formoe, kjent for sjørøverfiguren Kaptein Sabeltann, har lagt ut huset sitt til salgs. Foto: Sondre Transeth Marianne Stensland Publisert: For mindre enn


«Kaptein Sabeltann» selger strandhus i Kristiansand

«Kaptein Sabeltann» selger strandhus i Kristiansand

Den arkitekttegnede boligen har fått en prisantydning på 27 millioner kroner. – Livet vårt går motsatt vei av mange andres, sier artist Terje Formoe til E24.

Publisert:

– Det er virkelig en unik eiendom. Et hus du kunne sett i Florida, og ikke noe typisk sørlandshus, sier Joakim August Skadberg, megler i Privatmegleren Sædberg og Lian, til E24.

Onsdag ble huset til artist, låtskriver og forfatter Terje Formoe, som står bak det kjente Kaptein Sabeltann-universet, lagt ut for salg.

Prisantydningen for den arkitekttegnede boligen er 27 millioner kroner.

Les på E24+

Her blir boligprisveksten sterkest

Formoe kjøpte huset for 14 millioner kroner i 2007, ifølge en grunnboksutskrift.

– Vi har hatt mange fine år og fine minner der, men livet vårt går motsatt vei av mange andres, sier Formoe selv til E24.

Kort vei til Dyreparken

Huset er mer enn 300 kvadratmeter stort og bygget i 2006, ifølge annonsen.

Det består blant annet av fem soverom, tre bad og en hagestue.

– Huset er sentralt plassert i Kristiansand. Det er kort vei til både sentrum, Sørlandsparken og Dyreparken, sier Skadberg.

Boligen ligger vestvendt og solrikt til med sjøutsikt.

– Hvordan er markedet for denne type boliger i Kristiansand?

– Det er ikke til å legge skjul på at det er et smalt marked og i det høyere prissjiktet for Kristiansand. I Oslo ville dette vært en lav pris.

Skadberg mener uansett at prisen kan forsvares.

– Det er gjennomgående svært høy standard og bærer preg av at det ikke er spart på noe som helst. I tillegg ligger eiendommen i ly for de fleste vinder, noe som er ganske spesielt for en eiendom i strandkanten, sier han.

Terje Falk Formoe, som er hans fulle navn, etablerte karakteren Kaptein Sabeltann for 35 år siden. Det endte med en av de største økonomiske suksessene innen barneunderholdning i Norge.

– En tid for alt

Formoe selv påpeker overfor E24 at markedet er større enn selve sørlandsbyen.

– Det er ikke boplikt i Kristiansand. Så dette kan fungere også som et sommerhus med nærhet til sjø og en liten strand, sier han.

Artisten forteller at boligen ligger usjenert til, selv om det ikke er lang vei til byen.

– Det er et veldig spesielt hus.

– Hvorfor flytter dere?

– Jeg pleier å si at det er en tid for alt. Vi flytter lenger ut fra byen til mer skog, natur og sjø. På det nye stedet får jeg også nytt kontor og studio, så det blir veldig fint å være et sånn sted.

– Så du skal både bo og jobbe på det nye stedet?

– Jeg har et kontor i byen. Men for å være kreativ er det fint å være et stille og skjermet sted. Det er også et sted som blir tilpasset vår familie og våre behov, sier Formoe.

Formoe spilte Kaptein Sabeltann i flere år selv. Her fra Dyreparken i 1995.

Vil bygge gigantvilla

I april skrev Avisen Kristiansand (KRS) at Formoe har fått tillatelse til å bygge en gigantvilla i strandsonen rundt 15 kilometer fra sørlandsbyens sentrum.

For å gjøre det, måtte han få dispensasjon fra kommunens arealplan, forbudet mot byggetiltak i strandsonen og Plan- og bygningsloven.

Formoe skal ha betalt 14 millioner kroner huset på den nye eiendommen. Det vil han nå rive og erstatte med en villa på mer enn 500 kvadratmeter, ifølge KRS.

Til E24 sier Formoe at han ikke kan si noe om når det nye huset vil stå ferdig.

– Vi tar et steg av gangen. Nå skal vi bort fra et sted vi har vært i mange år. Det føles naturlig akkurat nå, sier han.

Stuen huset Formoe skal flytte fra har 6 meters takhøyde med vinduer fra gulv til tak, ifølge annonsen.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *