Kjempeprosjektet koster 80 milliarder: – Det badla på seg, for å si det sånn

Ressursene på norsk sokkel Kjempeprosjektet koster 80 milliarder: – Det badla på seg, for å si det sånn STORD (E24): Sveiseproblemer og coronakrise ble «en giftig cocktail» for Norges største produksjonsskip, ifølge Equinor-sjefen. Finansministeren venter likevel superprofitt. Konsernsjef Anders Opedal i Equinor står på scenen foran selskapets enorme produksjons- og lagringsskip Johan Castberg for å


Kjempeprosjektet koster 80 milliarder: – Det badla på seg, for å si det sånn

STORD (E24): Sveiseproblemer og coronakrise ble «en giftig cocktail» for Norges største produksjonsskip, ifølge Equinor-sjefen. Finansministeren venter likevel superprofitt.

Publisert:

– Kjære verftsarbeidere, kjære oljearbeidere, dere er Norges stolthet, sier Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Finansministeren er på plass under en høytidelig seremoni hos Aker Solutions på Stord for å markere at gigantskipet Johan Castberg snart forlater verftet etter to år.

Skipets størrelse kan måle seg med verdens største krigsskip Gerald Ford, som besøkte Norge i fjor og er 333 meter langt. Johan Castberg er 55 meter bredt og 313 meter langt.

– Det er tre fotballbaner etter hverandre, sier Equinor-sjef Anders Opedal.

Produksjons- og lagringsskipet skal ligge stille og rotere i Barentshavet de neste 30 årene. Det skal pumpe opp rundt 220.000 fat oljeekvivalenter per dag på topp, og totalt inntil 650 millioner fat oljeekvivalenter.

– Kanskje også noen skal oppleve at oldebarna deres får glede av dette, sier Vedum fra scenen.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum var storfornøyd under sitt besøk på det 313 meter lange gigantskipet Johan Castberg på Stord. Snart skal skipet til Barentshavet for å produsere olje og gass i 30 år, og bidra med enorme summer til statskassen.

Les også

Nytt Equinor-samarbeid: Håper å modne frem Wisting og Bay du Nord

– Det er stort

Castberg-utbyggingen har hatt en lang vei å gå.

Feltet skulle ha vært i drift i fjerde kvartal 2022. Nå er planen fjerde kvartal 2024.

Kostnadene har sprukket med nesten 40 prosent. Feltet ble i høst anslått å koste 80,3 milliarder kroner.

– Jeg var i Singapore da de laget den aller første lille modulen. Og så ser jeg skipet ferdig nå. Det er stort, sier Equinor-sjef Anders Opedal til E24.

– Skipet er klart for 30 års drift i Barentshavet. Det er noe unikt som er bygget her, sier han.

Equinor oppdaget store sveiseproblemer ved skipet på verftet i Singapore. Siden slepet til Norge i februar 2022 har skipet ligget hos Aker Solutions på Stord. Over 2.000 mennesker har jobbet med det daglig.

Det enorme produksjonsskipet er så godt som ferdigstilt. Snart seiler det fra kai på Stord og ut i Klosterfjorden for testing. Siden bærer det videre til Barentshavet.

– Giftig cocktail

Equinor har påpekt at coronakrisen i 2020 skapte utfordringer for fremdriften i prosjektet, både i Singapore der skipets skrog og boligkvarter ble bygget og på norske verft som bygget modulene til anlegget.

– Hva har vært mest krevende, sveiseproblemene eller covid?

– Det er kombinasjonen. En sveiseproblematikk kan du løse, men når du får covid i tillegg… det badla på seg, for å si det sånn. Da får du den type utsettelser, og du kommer bakpå. Det er den kombinasjonen som har vært en giftig cocktail, sier Opedal.

Han er ikke fornøyd med kostnadsøkningen, men peker på at det er krevende å bygge et så stort skip som skal operere i 30 år i Barentshavet.

– Det krever at alle ting er på G, at det er kvalitet i alle ledd fra A til Å, og at vi er veldig nøye og ikke kutter noen hjørner. Når du da får problemer må du bruke tid, og det gir kostnader, sier han.

– Er du trygg på at sveisene holder nå?

– Dette har vært gjennomgått opp og ned og i mente av folk som virkelig kan det. De har vært tydelige på at dette har de kontroll på. Det er jeg ganske trygg på, sier Opedal.

Equinor-sjef Anders Opedal på helikopterdekket på Johan Castberg-skipet.

Garanterer at sveisingen er ordnet

Sveiseproblemene ga ekstra mye jobb for Aker Solutions. Konsernsjef Kjetel Digre forsikrer om at selskapet har sjekket sveisingen grundig.

– Absolutt. Når vi først finner feil noe sted, så sjekker vi enda mer enn det vi kjenner at vi trenger. Det er det vi har gjort her. Equinor som kunde vet hva som skal til for å få det sikkert, og ønsker å få det 100 prosent sikkert. I det samarbeidet så kan jeg garantere at vi har ordnet opp, sier Digre.

Det mest krevende med jobben har vært å få oversikt over arbeidsmengden, forteller han.

– Aller helst skulle alle prosjekter ha truffet med telemarksnedslag på det man hadde planlagt. Her har det vært litt mer utfordringer underveis. Men så blir det utrolig bra til slutt. Det ser du når du går rundt her i anlegget, sier Digre.

Konsernsjef Kjetel Digre i Aker Solutions, her foran det enorme Johan Castberg-skipet som ligger ved kai på Stord.

– Bare å komme nordover

Et trekløver av ordførere inntar scenen hos Aker Solutions.

– Dette har enorm ringvirkning for regionen vår, sier Hammerfest-ordfører Terje Rogde (H).

Ordfører Kari-Anne Opsal (Ap) i Harstad har allerede driftsorganisasjonen for Norne, Aasta Hansteen og Snøhvit hos seg. Nå kommer snart Castberg, og Opsal gleder seg over lokale kompetansearbeidsplasser.

– Nå må Stord snart gi slipp, for nå skal Castberg nordover og hjemover for å skape verdier for Norge, sier hun.

– Vi har mangel på folk, så det er bare å komme nordover.

Og når Castberg forlater verftet håper Stord-ordfører Sigbjørn Framnes (Frp) det kommer nye prosjekter.

– Jeg er overbevist om at Wisting kommer til å gjøre seg veldig godt her til kai på Stord, sier Framnes.

Fra venstre: Stord-ordfører Sigbjørn Framnes (Frp), Hammerfest-ordfører Terje Rogde (H) og Harstad-ordfører Kari-Anne Opsal (Ap).

Les også

Nye milliardsprekker i oljebransjen: – Vanvittig kostnadsøkning

– Superlønnsomt

– Det er enormt imponerende, sier Vedum til E24.

Finansministeren er fornøyd med Castberg-prosjektet som vil gi sårt tiltrengt energi til Europa og store midler til fellesskapet. I tillegg er det stor ingeniørkunst, mener han.

– Hva tenker du om at prosjektet har sprukket med rundt 40 prosent, til 80 milliarder? Det har vært betydelige forsinkelser, utfordringer og sveiseproblemer?

– Dette er enorme konstruksjoner. Equinor sier at med de oljeprisene som er nå, så vil det likevel bli superlønnsomt, sier finansministeren.

– Men er det god prosjektstyring? Og er det heldig at både Martin Linge og Castberg sprakk såpass mye?

– Det er alltid en fordel når alt går etter planen. Summene når det gjelder sprekk er selvsagt store, men summene når det gjelder inntjening er gedigne, sier Vedum.

– Betyr det at det ikke gjør noe om det sprekker?

– Selvfølgelig gjør det noe. Det gjør noe for Aker, for Equinor og alle som er i prosjektet. Men i bunnen er dette en investering som gir superprofitt tilbake til fellesskapet, sier Vedum.

Johan Castberg-skipet ruver i landskapet på Stord.

Les også

Stortingspolitikere om Martin Linge: «Total mangel på kontroll», «svært ødeleggende», «skandaløst»

Øker norske klimautslipp

Regjeringen har svært ambisiøse klimamål. Samtidig vil Johan Castberg-feltet stå for utslipp med om lag 300.000 tonn hvert år, for feltet skal drives med egenprodusert gasskraft.

– Det er ikke riktig vei å gå, at utslippene går opp?

– Selv om vi har store mål om å kutte utslippene også fra norsk olje og gass, så er det også en del av kvotepliktig sektor, sier Vedum.

– Så det gjør ikke noe, sånn sett?

– Jo, vi er opptatt av dette også av hensyn til konkurransekraften til norsk olje- og gassindustri. Det øker verdien på vår olje- og gassindustri at vi kan si at det er den som produseres renest i hele verden, sier han.

– Men dette feltet gjør isolert sett at utslippene går opp?

– Og så må man da se over tid hvilke teknologiske løsninger man finner. Men husk at de siste to årene har vist hvor viktig det er at også demokratier som Norge produserer olje og gass, sier Vedum.

I en tidligere versjon av denne saken het det at «kjempeskipet» koster 80 milliarder. Det riktige er at Johan Castberg-prosjektet, inkludert produksjonsskipet, koster 80 milliarder. Saken ble oppdatert den 09.05 klokken 11.19.

Saken er oppdatert 10. mai kl. 12.23 for å endre utseendet på et fotogalleri.

Les også

Intern Equinor-gransking av Johan Castberg-skipet: – Burde ha avdekket omfanget av sveisefeil tidligere


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *