Kjendis-rapperens ukjente forbindelse

Kjent rapper drept: Kjendis-rapperens ukjente forbindelse Fem kulehull i glassruta viser den brutale skjebnen til den prisbelønte rapperen C.Gambino. Men hva vet vi om hans - påståtte - kriminelle forbindelser? DREPT: Det var den prisbelønnede rapperen C.Gambino som ble skutt og drept på en parkeringsplass i Göteborg tirsdag kveld. Video: Øistein Monsen/Dagbladet. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet


Kjendis-rapperens ukjente forbindelse
Kjent rapper drept:

Kjendis-rapperens ukjente forbindelse

Fem kulehull i glassruta viser den brutale skjebnen til den prisbelønte rapperen C.Gambino. Men hva vet vi om hans – påståtte – kriminelle forbindelser?

DREPT: Det var den prisbelønnede rapperen C.Gambino som ble skutt og drept på en parkeringsplass i Göteborg tirsdag kveld. Video: Øistein Monsen/Dagbladet. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV
Vis mer

Publisert


Sist oppdatert


GÖTEBORG/OSLO (Dagbladet) En glassdør i parkeringshuset er gjennomboret av fem kulehull. Ytterligere to preget henholdsvis den ene veggen og ei list.

Politiet har hentet ut video fra overvåkingskameraer i parkeringsgarasjen. Ifølge Göteborgslokaler, en kommunal bedrift som eier og driver garasjen, er videodekningen god på åstedet.

Det var den Grammis-vinnende rapperen C.Gambino som i går kveld ble skutt og drept i et parkeringshus i Göteborg, får Dagbladet bekreftet.

MINNES: Noen har lagt igjen en rose som minne på åstedet. Foto: Øistein Norum Monsen

MINNES: Noen har lagt igjen en rose som minne på åstedet. Foto: Øistein Norum Monsen
Vis mer

En gul rose ligger som et minne på gulvet på åstedet.

Dagbladet kjenner rapperens identitet.

Var i Norge

Låter som «Kriminell» og «Catwalk» problematiserer gangsterlivet, og C.Gambino er pekt ut som en av en ny generasjon rappere med tilknytning til, eller som er inspirasjon for, organiserte kriminelle.

Etter at han slapp sin første singel i 2019, har C.Gambinos musikk også herjet hitlistene i Norge.

Han var blant annet invitert til Stavernfestivalen i fjor sommer, men opptrådte aldri der.

Dagbladet har undersøkt forbindelsene til den prisbelønte rapperen.

MASKERT: C.Gambino opererte bare med maske og linser. Han offentliggjorde aldri hvem som skjulte seg bak det karakteristiske utseendet. Foto: Warner Music Sverige

MASKERT: C.Gambino opererte bare med maske og linser. Han offentliggjorde aldri hvem som skjulte seg bak det karakteristiske utseendet. Foto: Warner Music Sverige
Vis mer

Fusk

Han kan via en nær forretningspartner knyttes til tung kriminalitet – men er selv bare straffet for bagateller.

Faktisk har den maskerte mannen, med gullenker og Mercedes G63 det til felles med norske statsråder at han er tatt for plagiatfusk på en høyskoleoppgave.


FLASHY: C.Gambino med gullenke og Porsche. Foto: Skjermdump
Vis mer

En nær forretningsforbindelse av C.Gambino har imidlertid forbindelse til et voldelig, kriminelt miljø i Göteborg.

De to har de siste åra drevet et selskap som i fjor omsatte for 4,5 millioner svenske kroner.

I videoen til låta «Catwalk», som ble publisert i fjor, heter det i introen at

«Due to complications with the Swedish p*lice, Gambino had to book a flight to Dubai to finish the video».

UNDERSØKELSER: En tekniker gransker kulehullene i den ene døra i parkeringshuset. Foto: Øistein Norum Monsen

UNDERSØKELSER: En tekniker gransker kulehullene i den ene døra i parkeringshuset. Foto: Øistein Norum Monsen
Vis mer

Gjengkonflikt

Forretningspartneren hans er dømt for ran, bruk og besittelse av kokain og politiet knytter ham ifølge svenske etterforskningsdokumenter til et tungt kriminelt miljø i Södra Biskopsgården.

Dagbladet har forsøkt forretningspartneren på flere mobilnumre – uten hell.

DREPT: Det skal være en prisbelønnet rapper som ble skutt og drept på en parkeringsplass i Göteborg tirsdag kveld. Video: Øistein Monsen/Dagbladet. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV
Vis mer

Området Biskopsgården i Göteborg har vært åsted for et 20-talls drap og omfattende narkohandel – knyttet til en innfløkt konflikt som helt overordnet dreier seg om to gjengmiljøer: Norra og Södra Biskopsgården.

Sveriges Radio meldte imidlertid før nyttår at kriminaliteten i området hadde roet seg, og at gjengmiljøene var mindre synlige på gata. Ifølge Göteborgs-Posten sitter også en rekke lederskikkelser i de aktuelle miljøene i fengsel.

BISKOPSGÅRDEN: Boligområdet Biskopsgården i Göteborg har i flere år vært herjet av en gjengkonflikt - som nå knyttes til drapet på C.Gambino. Foto: Wikimedia Commons

BISKOPSGÅRDEN: Boligområdet Biskopsgården i Göteborg har i flere år vært herjet av en gjengkonflikt – som nå knyttes til drapet på C.Gambino. Foto: Wikimedia Commons
Vis mer

Likevel etterforsker nå politiet – ifølge Expressen – om drapet har noe med nettopp denne konflikten å gjøre.

Slo til mot leilighet

En bil skal ha forlatt parkeringshuset kort tid etter drapet, og politiet har allerede aksjonert mot en leilighet i Göteborg.

Parkeringshuset der rapperen ble drept, ligger i samme bygg som en populær Hemköp-butikk. Like ved er et torg med både butikker og restauranter.

Kjendis-rapperens ukjente forbindelse

Det hadde ikke gått tre kvarter en gang etter butikken stengte, før sju skudd fylte kveldsmørket ved 2240-tida tirsdag kveld. Da politiet kom til stedet, fant de en hardt skadet mann.

Mannen ble fraktet med ambulanse til sykehus der han døde kort tid etter, opplyser politiets pressetalsmann Jens Andersson. Hans kollega Annika Laag sier:

– Vi jobber med å avhøre så mange vitner som mulig, og jobber videre med tekniske undersøkelser.

Oscar Chase

Oscar Chase
Vis mer


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *