Knivangrep: Islamkritiker kan ha vært mål

Tyskland Knivangrep: Islamkritiker kan ha vært mål Minst to personer, en av dem en framtredende islamkritiker, skal være blant de skadde etter at en mann gikk til angrep med kniv på et marked i Mannheim. En mann gikk til angrep med kniv på et marked i Mannheim. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis


Knivangrep: Islamkritiker kan ha vært mål
Tyskland

Knivangrep: Islamkritiker kan ha vært mål

Minst to personer, en av dem en framtredende islamkritiker, skal være blant de skadde etter at en mann gikk til angrep med kniv på et marked i Mannheim.

En mann gikk til angrep med kniv på et marked i Mannheim. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV.
Vis mer

Publisert


Sist oppdatert


Bild har lagt ut flere bilder av det som skal være gjerningsmannen som stikker en politibetjent. På bakken ligger en annen person som skal være knivstukket.

Politimannen er livstruende skadd, skriver avisa. Fredag kveld skriver at leger har kjempet for livet til politimannen i flere timer. Politimannen skal ha fått to stikkskader i hodet.

Gjerningsmannen ble så skutt av politiet, og en polititalskvinne opplyser til avisa at situasjonen er avklart.

– Et skytevåpen ble brukt mot angriperen, heter det i en uttalelse fra Mannheim-politiet. Nødetatene rykket ut i stort monn, og trikkene i området ble stanset.


VISER ANGREPER: Denne skjermdumpen er tatt av videoen som ble filmet av angrepet. Foto: Privat
Vis mer

Ifølge Bild var det en kjent tysk islamkritiker som var mål for angrepet. Han hadde deltatt på et møte med en islamfiendtlig organisasjon da gjerningsmannen gikk til angrep like etter klokka 11.30, ifølge avisa. Tilstanden for islamkritikeren er uklar.

Reuters skriver at islamkritikeren Michael Stürzenberger fra samme sted like før angrepet viste at han forberedte seg på å snakke til et publikum.

Stürzenberger beskriver seg som en islamkritisk journalist. Han har vært medlem i flere ytre høyre- og islamfiendtlige organisasjoner, blant dem anti-innvandringsorganisasjonen Pegida.

Mannheim ligger sørvest i Tyskland, i delstaten Baden-Württemberg.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *