Kongsberg-møte: – Jeg har tillit til styreleder

Kongsberg-møte: – Jeg har tillit til styreleder Den ferske næringsministeren Cecilie Myrseth (Ap) hadde sitt første møte med ledelsen i Kongsberg Gruppen etter bonusbråket. HAR VÆRT I MØTE: Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap), sammen med styrelder i Kongsberg Gruppen Eivind Reiten. Foto: Jørgen Indrøy Strømsnes Eirik Elvevold Jørgen Indrøy Strømsnes Jonas Hagmansen Publisert: For mindre enn


Kongsberg-møte: – Jeg har tillit til styreleder

Kongsberg-møte: – Jeg har tillit til styreleder

Den ferske næringsministeren Cecilie Myrseth (Ap) hadde sitt første møte med ledelsen i Kongsberg Gruppen etter bonusbråket.

Publisert:

Både Kongsberg-styreleder Eivind Reiten og konsernsjef Geir Håøy deltok i møtet med Myrseth.

På spørsmål om styreleders posisjon har vært diskutert sier næringsministeren følgende til E24:

– Det har ikke vært tema på dette møtet. Jeg har tillit til styreleder og kommer til å følge opp dialogen med styret og styreleder i Kongsberg Gruppen på en helt normal måte fremover.

Myrseth sier at hun ønsker en god dialog med selskapet, og at hun ikke har tenkt til å bruke mye tid i media på eierdialogen.

På agendaen var blant annet bonusbråket i kjølvannet av styreleder Reitens intervju med E24 forrige uke.

Kongsberg-styret har beholdt et bonustak for ledelsen i 2024 som er dobbelt så høyt som taket i nye retningslinjer fra staten, som trådte i kraft i år.

Staten forventer at konsernet gjør endringer i 2025, men det er ingen endringer på planen, ifølge Reiten.

– Vi kommer til å slåss for det lønnssystemet vi mener tjener selskapet, sa Reiten til E24 torsdag.

Vil ikke skifte kurs

På Dagnsytt18 mandag kveld sier Reiten at det var et hyggelig møte med næringsministeren.

– Fikk du kjeft? , spør programleder.

– Det gjorde jeg ikke. Jeg hadde et veldig hyggelig møte med en ny hyggelig statsråd. Vi gikk igjennom denne eksepsjonelle veksten som Kongsberg Gruppen er inne i.

– Jeg redgjorde også for hvorfor vi har valgt å beholde det lønnssystemet vi ganske systematisk har utviklet over flere år.

– Du fortsetter med litt sivil ulydighet?

– Jeg fortsetter å hele tiden å hevde det som er i Kongsberg Gruppens og aksjonærfellsskapets interesser. Kongsberg Gruppen eies 50 prosent av staten, og 50 prosent av andre aksjonærer. Det er nå en gang mitt anvsar å balansere de hensynene.

TIDLIGERE MINISTER: Eivind Reiten er tidligere konsernsjef i Hydro, og fiskeriminister og olje- og energiminister for Senterpartiet. I dag er han blant annet styreleder i Kongsberg Gruppen og rådgiver for oppkjøpsfondet Altor.

– Vellykket

Myrseth sier hun er fornøyd med utviklingen i bonuser ved norske selskaper, og avviser at prosjektet er mislykket.

– På ingen måte. Det er ikke så lenge siden meldingen ble vedtatt og nå er vi i gang med det arbeidet. Det vi allerede ser er at i mange selskaper har bonusordningen blitt halvert. Jeg mener det er vellykket, sier hun.

– Var det aktuelt å gå hardere til verks på møtet?

– Vi styrer ikke selskapet, det er det styret som gjør. Vi er eier og kommer med våre forventninger i dialog og i generalforsamlingen. Det er en rollefordeling og avklaring som er viktig å forholde seg til, sier næringsministeren.

Flere møter

Staten eier drøyt 50 prosent av forsvars- og teknologikonsernet gjennom Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).

Møtet med Kongsberg Gruppen er ett av flere møter Myrseth skal ha med styre og ledelse i statlig eide selskaper, ifølge kommunikasjonsrådgiver Per Aubrey.

Statens innstramming i lederlønn og bonuser ble drevet frem i 2022 av tidligere næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Han truet med å kaste styremedlemmer som ikke fulgte opp.

Les også

Rødt vil at staten stopper Kongsbergs «bonusbonanza i toppetasjen»

Cecilie Myrseth (t.v.) overtok som næringsminister etter Jan Christian Vestre tidligere i år.

Telenor og Equinor økte fastlønnen

Reitens hovedargument er at moderasjon er «riktig og rimelig», men at det er det «motsatte av moderasjon» å øke fastlønnen for å kompensere for bonuskutt.

Både Equinor og Telenor har tatt dette grepet, noe Reiten sier er «feil vei å gå». Han vil at ledelsen skal kjenne det på lommeboken, hvis selskapet går dårlig.

Det bør «ikke være automatikk i at redusert bonusramme medfører økning i fastlønnen», ifølge statens retningslinjer.

PÅ VEI INN I MØTE: Kongsberg Gruppens konsernsjef Geir Håøy fikk 12,6 millioner kroner i samlet godtgjørelse i 2023. Håøy fikk 6,5 millioner i grunnlønn, bonus på 2,7 millioner og 1,7 millioner i aksjer i fjor.

Tredje største eier i Kongsberg Gruppen, investor og milliardær Erik Must, mener Reiten er «mer straight» enn Telenor og Equinor.

I 2023 hadde Kongsberg-sjef Geir Håøy en grunnlønn på 6,5 millioner kroner og fikk 2,7 millioner kroner i bonus. Totalt fikk han 12,6 millioner kroner i kompensasjon.

Les også

Professor om Kongsbergs bonusordning: – Et veldig godt argument

Staten stemte for lønnsrapport

NFD stemte for Kongsberg Gruppens lønnsrapport for 2023 på generalforsamling 7. mai.

Lønnsrapporten viser ledelsens faktiske godtgjørelse i fjor, og at taket for bonusene blir det samme også 2024.

NFD la imidlertid inn en merknad på generalforsamlingen om at de forventer endringer i 2025, når Kongsberg Gruppen skal legge frem nye retningslinjer for lederlønn.

Statssekretær Tore O. Sandvik (Ap) har tidligere sagt til E24 at det fortsatt er et «sentralt poeng» for regjeringen å redusere maksimale oppnåelige bonus.

– I vår stemmeforklaring på årets generalforsamling i Kongsberg Gruppen var vi tydelige på at vi forventer at styrets reviderte retningslinjer imøtekommer statens forventninger, sa Sandvik.

Han sa at staten vil ta stilling til Kongsberg-styrets reviderte retningslinjer når de legges frem på generalforsamlingen i 2025.

– På samme generalforsamling skal vi også stemme over lønnsrapporten for 2024, og opptjent bonus for regnskapsåret 2024 vil inngå i vurderingen av rapporten.

Sandvik sa at staten har forventet at det nye bonustaket ble innført senest med virkning fra 1. januar 2024, og at det har blitt kommunisert i brev til selskapene.

– Dette betyr at opptjent bonus til ledende ansatte i selskapet for regnskapsåret 2023 ikke er i strid med statens forventning, og gir derfor ikke grunnlag for å stemme mot lønnsrapporten, sa Sandvik.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *