Kraftig resultathopp for Fredriksen-rederi

Kraftig resultathopp for Fredriksen-rederi Børsvinneren Golden Oceans toppsjef mener fraktmarkedet «begynner å stramme seg til». Mangemilliardær John Fredriksen er dominerende aksjonær i Golden Ocean. Foto: OleBerg Rusten / NTB Anders Nybakken Kvale Publisert: For mindre enn 50 minutter siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post


Kraftig resultathopp for Fredriksen-rederi

Kraftig resultathopp for Fredriksen-rederi

Børsvinneren Golden Oceans toppsjef mener fraktmarkedet «begynner å stramme seg til».

Publisert:

Golden OceanGolden OceanTørrlastrederi notert på Oslo Børs og Wall Street. Er en del av John Fredriksens shippingkonsern. Har en markedsverdi på over 33 milliarder kroner. Per mars var den eide og driftede flåten på 91 skip. legger onsdag frem tall for første kvartal, den vanligvis svakeste perioden for frakt av råvarer som jernmalm, kull og korn til havs.

Fasiten viser at selskapet tjente langt mer enn i samme periode i fjor. Det i lys av et sterkt fraktmarked, drevet av blant annet høy etterspørsel og lav flåtevekst.

  • Driftsinntektene landet på 247 millioner dollar, mot 197 millioner dollar.
  • Resultatet etter skatt ble 65 millioner dollar, opp fra minus 9 millioner dollar.
  • Driftsresultatet (ebit) endte på 85 millioner dollar, mot 9 millioner dollar.

Les på E24+

Dette kan Solstad-søksmål gi for aksjonærene

«Betydelig spoteksponering»

Golden Ocean-styret har besluttet et utbytte på 0,30 dollar per aksje for første kvartal, en vekst fra 0,10 dollar per aksje i fjorårets første kvartal.

I det foregående kvartalet var utbyttet også på 0,30 dollar per aksje.

– Golden Ocean var godt posisjonert ved inngangen til det nye året med betydelig spoteksponering for å møte mot-sesongmessig styrke i fraktratene i løpet av første kvartal 2024, uttaler toppsjef Lars-Christian Svensen.

– Fraktmarkedet og sterk vekst i etterspørselen år over år gir klare indikasjoner på at markedet begynner å stramme seg til. Fremover er etterspørselsutsiktene generelt optimistiske, støttet av begrenset flåtevekst, spesielt i CapesizeCapesizeDen største typen tørrlastskip.-segmentet, fortsetter han.

For hele flåten rapporterer Golden Ocean om en timecharter-inntjening på 27.628 dollar per dag for første kvartal.

Rederiet har for andre kvartal sluttet 75 prosent av Capesize-dagene for 27.200 dollar per dag og 82 prosent av Panamax-dagene til 14.500 dollar per dag.

Les på E24+

Nå kommer sommeren: Dette må du vite om feriepengene

Børsvinner

Golden Ocean-aksjen har steget over 70 prosent på Oslo Børs i år. Markedsverdien er på 33,6 milliarder kroner.

DNB Markets mener nå at oppsiden er tatt ut. Meglerhuset anbefaler å selge aksjen, ifølge et notat.

– Vi synes den siste styrkelsensiste styrkelsenFlere redere og analytikere har gjennom året meldt om høyere inntjening i fraktmarkedet enn det som er vanlig for første kvartal. Perioden er den sesongmessig svakeste perioden for tørrlastskip. i fraktmarkedet og aksjen er overdrevet gitt utsiktene våre for tørrlast, skriver analytiker Jørgen Lian.

Han viser til KinaKinaHavneaktiviteten i Kina står for rundt 40 prosent av all tørrlastimport, og er derfor sentralt for utviklingen i markedet for frakt. og usikkerhet rundt import, og trekker blant annet frem at en forlenget nedtur i eiendomsmarkedet bør dempe etterspørselen etter stålstålJernmalm, som fraktes med tørrlastskip, er det råmaterialet som hovedsaklig brukes til å lage stål..

Lian påpekte nylig overfor E24 at synet er langsiktig og at «foreløpig er markedet stramt og inntjeningen god».

– Representerer noe positivitet

Fraktmarkedet i tørrlast svinger mye og har mange ulike drivere, og det er derfor ofte forskjellige meninger om utsiktene.

– Mens Kina fortsatt stjeler mesteparten av overskriftene for tørrlast, ser vi fortsatt positivitet andre steder. Mest merkbart ser det ut til at veksten i indisk kullimport vil kompensere for eventuell nedgang i kinesisk etterspørsel, skriver Pareto Securities-analysesjef Eirik Haavaldsen.

Meglerhuset mener Golden Ocean-aksjen har mer å gå på.

– Selv om eiendomssektoren forblir lunken, er det knapt noe mer nedside, og nylige forbedringer i stålmarginer og små reduksjoner i innenlandske lagre representerer noe positivitet, påpeker han.

Analysesjefen fremhever også få bestillinger av nye skip som en positiv driver.

Les mer om tørrlastmarkedet:

Les på E24+

– Vil være volatilitet


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *