Leah (10) omkom på leirskole

England: Leah (10) omkom på leirskole Familien kommer med hjerteskjærende hyllest etter at ti år gamle Leah Harrison ble tatt av leirskred. Politiet etterforsker hendelsen. DØDE: Britiske Leah Harrison var på tur med klassekameratene da hun omkom i et leirskred. Foto: Politiet Vis mer Birgitte Thorshaug Kristiansen Publisert lørdag 25. mai 2024 - 10:26 Sist


Leah (10) omkom på leirskole
England:

Leah (10) omkom på leirskole

Familien kommer med hjerteskjærende hyllest etter at ti år gamle Leah Harrison ble tatt av leirskred. Politiet etterforsker hendelsen.

DØDE: Britiske Leah Harrison var på tur med klassekameratene da hun omkom i et leirskred. Foto: Politiet
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Det skulle være en feiring av at elevene akkurat hadde fullført Storbritannias svar på nasjonale prøver, SAT-tester, men endte i tragedie.

Onsdag ble britiske Leah Harrison (10) fra Darlington i England tatt av et leirskred da hun deltok på en overnattingstur i regi av barneskolen Mount Pleasant.

I etterkant av dødsfallet har Leahs familie kommet med en rørende hyllest til tiåringen. Det melder flere internasjonale medier, deriblant BBC.

– Leah Harrison, den glade, sprudlende, bekymringsløse lille jenta. Det vakre smilet, den smittende latteren og de vittige vitsene. Du vil aldri bli glemt, lille venn.

– Spre vingene dine. Måtte du få hvile i paradis.

Gikk tur

Elevene besøkte leirskolen Carlton Adventur i Carlton i landsbyen Carlton-in-Cleveland i New Yorkshire.

Tiåringen skal ha deltatt på en utendørs fottur med undervisningsopplegg sammen med flere elevere og leirskoleinstruktør da hun ble tatt av skredet.

– Vi er knust og trøstesløse, og tankene våre går til Leahs familie, venner og alle som måtte være berørt av hendelsen, sier Denise McGuckin, administrerende direktør i Hartlepool-distriktet som driver leirskolen.

– I sjokk

De samarbeider tett med politiet under etterforskningen.

– Vi har valgt å midlertidig avlyse all utendørsaktivitet og planlagte overnattingsturer i regi av distriktet.

Det var utstedt gult farevarsel for mye regn i området da skredet gikk.

Nick Blackburn, styreleder i skoledistriktet, omtaler det hele som en hjerteskjærende tragedie, og informerer om at de har etablert en krisestab for elever og lærere som trenger rådgivning.

– Vi er alle i sjokk, og vi ber om at privatlivet til familien og skolen respekteres mens vi prøver å håndtere det som har skjedd, sier han.

UVÆR: Det er knyttet mye spenning til lyn og tordenvær, og vi har alle hørt vårt i oppveksten om hva vi IKKE kan gjøre når det står på. Men hva er egentlig sant? Video: Ørjan Ryland / Dagbladet
Vis mer


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *