Leieprisene setter ny rekord: – Ellevilt høyt

Boligprisene Leieprisene setter ny rekord: – Ellevilt høyt Leieprisene gruser prisveksten, og dette er bare en forsmak mener Utleiemegleren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Mathias Ogre Publisert: Publisert: For mindre enn 10 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post Østlandet fikk denne helgen


Leieprisene setter ny rekord: – Ellevilt høyt

Leieprisene setter ny rekord: – Ellevilt høyt

Leieprisene gruser prisveksten, og dette er bare en forsmak mener Utleiemegleren.

Publisert: Publisert:

Østlandet fikk denne helgen en forsmak på sommer, og leiemarkedet har fått en forsmak på hvordan markedet vil se ut når høysesongen kommer på sensommeren.

Leieprisene er spådd en kraftig vekst, men tallene for april overgår prognosene.

I Oslo var snittprisen i april 2024 på 17.627 kroner.

– Det er ellevilt høyt. Til sammenligning målte vi i første kvartal 2024 prisen i hovedstaden til 15.468 kroner. Om vi sammenligner kun med april måned i 2023, er oppgangen på 10,66 prosent, sier markedssjef i Husleie.no Andreas Sæle.

Les på E24+

Slik kommer du inn på boligmarkedet

Til sammenligning var prisveksten i april på 3,6 prosent, ifølge SSB.

Husleie.no betjener over 20 % av det norske boligutleiemarkedet. I 2023 ble det opprettet over 40.000 leiekontrakter på plattformen.

Sæle mener en viktig årsak til prisveksten er at studentene nå har inntatt markedet i storbyene. Det hete markedet

Sæle forteller at han snakket med en utleier som leier ut en fireroms på Majorstuen i Oslo. Leiligheten på 80 kvadratmeter var leid ut for 28.000 kroner per måned. På et blunk ble den nå leid ut for 32.000 kroner.

Utleiemegleren har en portefølje på over 17.000 boliger der de betjener leieforhold.

– Vi har jevnt over godt besøkte visninger allerede, særlig i studentbyene. Dette er bare en forsmak på hva vi har i vente utover sommeren. Det er ubalanse mellom tilbud og etterspørsel i utleiemarkedet. Vi vil nok ha et brennhett marked til langt ut i september, sier Stian Carlsen, adm.dir i Utleiemegleren.

Les på E24+

Boligmarkedet: Her stiger prisene mest

Leieprisene steg med 7,7 prosent i 2023, ifølge Eiendom Norge. Tall fra april viser at leieprisene i de fire store byene steg med 2,3 prosent i første kvartal i år.

Samtidig bygges det svært få boliger i de store byene. Meglerbransjen venter nå at utleiemarkedet kan bli enda tranger de nærmeste årene.

Sæle i Husleie.no mener regjeringens skattepolitikk gjør det lite attraktivt å være utleier, og at kostnaden dermed blir skjøvet over på leietager.

– Det er nok de skattemessige forholdene som er viktigst her, med verdifastsettelse av sekundærboliger og formuesskatten på disse som gjør at det ikke lenger er attraktivt for private å drive med boligutleie. Dette skyldes politiske beslutninger, og det blir spennende å se hva de samme politikerne kan se for seg som en løsning nå som antallet leieboliger synker i rekordfart, sier han.

Les på E24+

Derfor kan renten settes opp


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *