Manchester-derby i FA-cupfinalen

Tina Wasa Kartomten Publisert: 23. mai 2024 FA-cupen er verdens eldste fotballturnering og årets sesong startet med 729 engelske lag fra alle nivåer i engelsk fotball. Nå gjenstår kun de to storklubbene fra Manchester, som lørdag møtes i årets FA-cupfinale på Wembley Stadium i London. FA-cupen på Oddsen Arsenal har vunnet cupmesterskapet flest ganger med


Manchester-derby i FA-cupfinalen
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:23. mai 2024

FA-cupen er verdens eldste fotballturnering og årets sesong startet med 729 engelske lag fra alle nivåer i engelsk fotball.

Nå gjenstår kun de to storklubbene fra Manchester, som lørdag møtes i årets FA-cupfinale på Wembley Stadium i London.

Arsenal har vunnet cupmesterskapet flest ganger med sine 14 troféer. Manchester United følger tett med sine tolv seiere, mens Manchester City vant turneringen for sjuende gang i fjor og er regjerende mestere.

Lørdag 16.00: Manchester City – Manchester United, kampen på Oddsen

Det 191. Manchester-oppgjøret

Den første offisielle Manchester-derbyet ble spilt 12. november 1881. Den gangen het lagene Newton Heath (United) og West Gorton (City). Newton Heath vant kampen 3-0.

Manchester United har rekorden for den lengste uslåtte rekken i derbykamper, med 13 kamper uten tap fra 1999 til 2002.

De to Manchester-lagene har møtt hverandre elleve ganger i FA cup-kamper. Senest i fjor, da Manchester City vant 2-1.

Totalt har de spilt mot hverandre 190 ganger i alle konkurranser.

Historisk sett har Manchester United ofte hatt overtaket, men Manchester City har dominert mange av de nyere oppgjørene, spesielt i Premier League-æraen.

City har vunnet de tre siste oppgjørene – deriblant sesongens to møter i Premier League.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer – og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Englands beste lag gjennom fire år

I helgen sikret Manchester City sitt fjerde strake ligagull, og ble med det det første laget i den engelske toppdivisjonen som vant fire år på rad.

De siste ti årene har Manchester City blitt ligamestere åtte ganger.

I tillegg vant de Champions League for første gang i fjor, og ble det første engelske laget siden 1999 som vant «The Treble» – seier i Premier League, FA-cupen og Champions League på en og samme sesong.

Ett tap i 2024

Manchester City tapte tapte i Community Shield-kampen mot Arsenal helt på starten av 2023/24-sesongen, før de fulgte opp med seier i ligaåpningen og deretter sesongens første trofé i Super cupen mot Sevilla.

Videre gjennom sesongen tapte City kun fem kamper – tre i ligaen, ett i åttedelsfinalen av ligacupen og det siste i Champions League-kvartfinalen.

Tapet i Champions League kom mot Real Madrid, som tok seg videre etter straffesparkkonkurranse. Det er også City eneste tap i 2024.

Tidenes dårligste Premier League-sesong

Manchester United har vunnet Premier League flest ganger, med 13 ligatitler på totalt 31. sesonger. Forrige gang var tilbake i 2012/13-sesongen, i Sir Alex Fergusons siste sesong.

I år avsluttet «de røde djevlene» sin verste Premier League-sesong, siden ligaen ble grunnlagt i 1992.

Uniteds sjuendeplass fra 2014 med David Moyes i trenerstolen, har i ti år vært klubbens dårligste plassering i Premier League-æraen. Nå er rekorden brutt og Erik ten Hag har rekorden med åttendeplass.

Eneste mulighet for spill i Europa

I høst røk Manchester United ut Champions League i gruppespillet, mens de i ligacupen ikke kom lenger enn til 4. runde.

På tabellen i Premier League endte de på åttendeplass, noe som ikke er bra nok for spill i Europa neste sesong.

Nå har United kun en mulighet for å sikre seg spill i Europa: Vinner de lørdagens FA-cupfinale mot Manchester City, er de sikret en plass i Europa League neste sesong.

Lørdag 16.00: Manchester City – Manchester United

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *