Marie (20) forsvant sporløst – henlegger etterforskningen

Marie (20) forsvant sporløst - henlegger etterforskningen Får ikke kontakt med politiet i Sør-Afrika. FORSVUNNET: Marie Sæther Østbø forsvant i Sør-Afrika. Foto: Privat Vis mer Audun Hageskal Publisert mandag 27. mai 2024 - 07:59 Sist oppdatert mandag 27. mai 2024 - 08:15 Stavanger Aftenblad melder at Kripos henlegger saken hvor 20 år gamle Marie Sæther


Marie (20) forsvant sporløst – henlegger etterforskningen

Marie (20) forsvant sporløst – henlegger etterforskningen

Får ikke kontakt med politiet i Sør-Afrika.

FORSVUNNET: Marie Sæther Østbø forsvant i Sør-Afrika. Foto: Privat
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Stavanger Aftenblad melder at Kripos henlegger saken hvor 20 år gamle Marie Sæther Østbø forsvant i Sør-Afrika.

Over seks år har gått siden 20-åringen forsvant på ei strand i landet. I 2023 ble en mann mistenkt for drap, men nå henlegges saken. Årsaken er ifølge Aftenbladet at norsk politi ikke får kontakt med sørafrikansk politi.

– Vi mener det er sannsynlighetsovervekt for at Østbø ble utsatt for noe kriminelt, sa politiadvokat Anette Berger i Kripos til Stavanger Aftenblad i januar i fjor.

– Gikk alene

På stranda hvor Østbø forsvant, ble det funnet både en telefon og et par sko. Hun ble også fanget opp av overvåkningskameraer, og skal ha blitt sett bare hundre meter fra hotellet der hun bodde med flere studiekamerater.

– Hun forlot stedet og gikk i retning stranda. Dette ble fanget på overvåkningsbilder fra hotellets restaurant mellom 18.00 og 19.00 onsdag kveld. Det var siste gangen hun ble sett, og da gikk hun alene mot stranda, sa politiinspektør Malcolm Pojie i Sedgefield-politiet til Dagbladet kort tid etter forsvinningen.

– Opprørt over henleggelsen

Det lokale politiet har holdt det som mest sannsynlig at Østbø druknet. Hypotesen om drap ble imidlertid styrket etter at Kripos reiste til Sedgefield og gjennomførte avhør.

Mannen som fikk status som mistenkt oppholdt seg i Sedgefield da Østbø forsvant. Han jobbet da med diverse strøjobber i området. Han døde imidlertid i en trafikkulykke en stund etter at Østbø forsvant.

– Min klient er opprørt over at saken henlegges nå. Det virker som Kripos gir opp, bare fordi de ikke får svar fra sørafrikansk politi. Kripos ser ut til å mangle vilje til å bruke nødvendige ressurser på å avklare hva som skjedde med Marie. Det er skuffende og uforståelig, sier farens bistandsadvokat Anne Kroken til Stavanger Aftenblad.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *