MC-fører døde etter politijakt

MC-fører døde etter politijakt Motorsykkel-føreren som døde i en trafikkulykke på Rotvoll i Trondheim mandag ettermiddag, er ikke identifisert. Spesialenheten er varslet. OMKOM: En motorsyklist døde etter å ha kjørt av veien i Trondheim mandag. Politiet meldte selv om ulykken, og Spesialenheten er koblet på saken. Foto: Bertil Lernæs Vis mer Jesper Nordahl Finsveen Jørn


MC-fører døde etter politijakt

MC-fører døde etter politijakt

Motorsykkel-føreren som døde i en trafikkulykke på Rotvoll i Trondheim mandag ettermiddag, er ikke identifisert. Spesialenheten er varslet.

OMKOM: En motorsyklist døde etter å ha kjørt av veien i Trondheim mandag. Politiet meldte selv om ulykken, og Spesialenheten er koblet på saken. Foto: Bertil Lernæs
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Den mannlige motorsyklisten omkom etter å ha kjørt av veien, men føreren er ennå ikke identifisert og pårørende er følgelig ikke varslet.

Ulykken skal ha skjedd etter en politijakt, ifølge Trøndelag politidistrikt.

– Dette er en tragisk ulykke hvor en person har mistet livet. Vi har nå fokus på å få identifisert den avdøde og ivareta de pårørende og våre ansatte, sier Arve Nordtvedt, politistasjonssjef ved Trondheim Sentrum politistasjon, i en pressemelding.

– Stoppet ikke for politiet

Det var politiet selv som meldte fra om ulykken i 12.45-tida torsdag ettermiddag. En politipatrulje skal ha fattet mistanke ved MC-førerens kjøring, og ønsket å stanse vedkommende.

Politiet ønsker ikke å gå ut med de nøyaktige tidspunktene for når:

  • Politipatruljen forsøkte å stanse MC-føreren.
  • Når politipatruljen meldte fra om hendelsen til operasjonssentralen.
  • Når politipatruljen besluttet å forfølge motorsyklisten og når operasjonssentralen besluttet å avbryte forfølgelsen.
  • Når politipatruljen kom til stedet hvor MC-føreren hadde kjørt av veien.

– Av hensyn til etterforskningen, finner vi ikke det riktig. Det vi kan si er at det gikk veldig kort tid fra da patruljen forsøkte å stanse kjøretøyet, til kjøretøyet kjørte ut av veien, sier polititasjonssjef Nordtvedt til Dagbladet.

Han forteller at politipatruljen ikke selv var vitne til utkjørselen.

– Ut fra den informasjonen vi har nå, ble forfølgelsen avbrutt før ulykken inntraff, sier Nordtvedt videre.

Spesialenheten varslet

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig orientert om saken, ifølge politiet.

Det er nå opp til Spesialenheten å vurdere forløpet til ulykken.

– Formålet med etterforskningen er å få belyst om politiet har gjort noe straffbart i forbindelse med mulig forfølgelse av motorsykkelen og de nærmere omstendighetene ved politiets tjenesteutøvelse i denne forbindelse, skriver Spesialenheten i en pressemelding.

Politistasjonssjef Nordtvedt beskriver den aktuelle politipatruljen som «erfarne».

– Vi har hatt samtaler med de som var involvert, og ivaretar dem. De har dratt fra jobb, og er nå med sine familier. De vil så raskt som mulig forklare seg for Spesialenheten, men kommer til å jobbe som vanlig framover. Vi ser ingen grunn til å ta dem ut av tjeneste, og har ingen grunn til å mistenke dem for å ha gjort noe straffbart, sier Nordtvedt til Dagbladet.

Norsk-registrert sykkel

Den aktuelle motorsykkelen er registrert i Norge, men føreren var ikke sykkelens eier, forteller politiet.

– Vi kjenner per nå ikke identiteten til føreren, og jobber med å avklare det. Så vidt meg bekjent har vi gjort forsøk på å komme i kontakt med eieren, men ikke lyktes, sier Nordtvedt.

Det er derfor uklart om motorsykkelen var lånt bort eller stjålet.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *