Megler på overtid: Fare for grossiststreik

Megler på overtid: Fare for grossiststreik En streik kan føre til tomme butikkhyller. Mange dagligvarebutikker kan gå tomme for varer ved en streik. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Martin Hagh Høgseth David Bach NTB Publisert: For mindre enn 3 timer siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del


Megler på overtid: Fare for grossiststreik

Megler på overtid: Fare for grossiststreik

En streik kan føre til tomme butikkhyller.

Publisert:

Oppdatering: Klokken 08.50 melder Virke om enighet i meklingen. Les mer om det her.

Mer enn åtte timer på overtid er det fortsatt fare for streik i grossistoverenskomsten. Fellesforbundet, Yrkestrafikkforbundet og Parat sitter i megling med Virke i et forsøk på å unngå streik.

Om Fellesforbundet og Virke ikke lykkes med å komme til enighet, kan om lag 4000 fagorganiserte gå ut i streik fra og med torsdag morgen. Dette er nesten alle Fellesforbundets medlemmer i bransjen, skriver Frifagbevegelse.

Medlemmene har fått beskjed om å møte på jobb som vanlig.

– Det har vært jobbet godt foran dette lønnsoppgjøret både i klubbene og i foreningene. Medlemmene er klare, så da er det ikke nødvendig å tvære ut en streik ved å ta ut en mindre del først før man trapper opp etter hvert. Vi kan like gjerne gjøre en eventuell streik effektiv fra start, har Fellesforbundets forhandlingsleder Joachim Espe sagt til Frifagbevegelse.

Dersom det blir en streik vil det kunne få stor påvirkning på folks hverdag. De to grossistene Asko og Coop er blant bedriftene som kan tas ut i streik.

Les på E24+

Vedum lover at folk får bedre råd – men hva viser tallene?

– Blir ikke fylt på nye varer

Om disse tas ut i streik vil det bety at dagligvarebutikkene til Coop og Norgesgruppen kan bli rammet av tomme hyller, da grossistene er de som leverer varer til kjedene.

– Hvis det blir streik fra 16. mai vil det bli stans i all varelevering. Da er det bare varene som allerede er i butikken som kan handles, sier avdelingsleder Eirik Svensson i Vestnorsk transportarbeiderforening til Nettavisen.

17. mai er kun en dag unna, og de fleste vil nok få varene sine til da. Men skulle streiken bli et faktum kan det fort merkes, sier Svensson.

– Hvis ingen hamstrer kan det gå bra en stund, men vi så hvordan det var under pandemien. Da hamstret folk for eksempel dopapir og det gikk tomt flere steder. Det kan skje igjen, hvis det er streik vil det ikke bli fylt på med nye varer, sier Svensson.

Rema 1000 blir ikke rammet av streiken, da de er medlem av NHO og dermed ikke er omfattet av meklingen.

Fellesforbundet: Derfor ble det mekling

Årsaken til at Fellesforbundet valgte å bryte, var fordi delegasjonen opplevde at Virke ikke var villige til å diskutere noen av kravene, opplyste Fellesforbundet ved starten av meklingen.

Økt kjøpekraft, etter- og videreutdanning og endringer i arbeidstidsordningene er noen av kreavene fra Fellesforbundet.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *