Mehl: – Skal knuse gjengkriminaliteten

Revidert nasjonalbudsjett: Mehl: - Skal knuse gjengkriminaliteten Regjeringen bevilger nesten to milliarder ekstra til politiarbeid i revidert nasjonalbudsjett. KOMMER MED PENGER: Justisminister Emilie Enger Mehl på Grønland i dag..Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer Anders Holth Johansen Publisert tirsdag 14. mai 2024 - 12:17 Sist oppdatert tirsdag 14. mai 2024 - 12:19 GRØNLAND (Dagbladet):


Mehl: – Skal knuse gjengkriminaliteten
Revidert nasjonalbudsjett:

Mehl: – Skal knuse gjengkriminaliteten

Regjeringen bevilger nesten to milliarder ekstra til politiarbeid i revidert nasjonalbudsjett.

KOMMER MED PENGER: Justisminister Emilie Enger Mehl på Grønland i dag..Foto: Javad Parsa / NTB
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


GRØNLAND (Dagbladet): Justisminister Emilie Enger Mehl la fram politisatsingen som er del av revidert nasjonalbudsjett på Grønland nå klokka 12.

Justisdepartementet varsler en massiv satsing mot gjengkriminalitet og bevilger nesten to milliarder kroner til politiet og PST i revidert nasjonalbudsjett.

– Vi staker ut kursen for å knuse gjengkriminaliteten i Norge, sier Mehl.

– Kriminelle nettverk er en av vår tids største utfordringer. For regjeringen er det helt uakseptabelt at vold og gjengkriminalitet skal få fotfeste i Norge, fortsetter hun.

1 milliard kroner er foreslått bevilget i grunnfinansiering til politiets driftsbudsjett. Disse pengene skal blant annet gå til å styrke etterretning og bekjempe gjengkriminalitet og familievold.

300 millioner av disse er øremerket for å bekjempe organisert kriminalitet, kriminelle gjenger og kriminelle nettverk.

– Vi som har barn i denne byen blir forbannet og skremt av å lese om skyting utenfor en barnehage. VI skal knuse kriminelle nettverk som er ute og rekrutterer områdene våre, sier Hadia Tajik (Ap).

– Politiet trenger mer penger til dette arbeidet, og det får de nå, sier Tajik.

Politidirektøren er fornøyd:

– Dette er en anerkjennelse av våre behov – og det sier noe om tiden vi lever i, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

– Økning av grunnfinansieringen er et viktig og riktig tiltak, og gir et godt grunnlag for kriminalitetsbekjempelse, sier hun.

Erna-kritikk

Fra før var det varslet at politiet ville få 635 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett til pensjonsutgifter, IT-drift og for å opprettholde bemanning. Den nye milliarden kommer i tillegg til disse pengene.

I går gikk Høyre-leder Erna Solberg ut i Dagbladet med kraftig kritikk av justisminister Emilie Enger Mehl for det som da var kjent av prioriteringer i revidert nasjonalbudsjett.

– Det fremstår som om justisministeren verken innser alvoret eller har tilstrekkelig kontroll. Denne tilleggsbevilgningen dekker bare utgifter til pensjon, teknologi og til å unngå ytterligere nedbemanning i politiet i år. Det er svakt, sa Erna Solberg.

Høyre-lederen mener regjeringen er «soft on crime».

Dagbladet kommer tilbake med mer.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *