Mener kvinner sviktet henne

Hillary Clinton: Mener kvinner sviktet henne Hillary Clinton mener kvinnelige velgere forlot henne fordi hun ikke er «perfekt», og heller så til Trump. TAPTE: Hillary Clinton avbildet under valgkampen i 2016, da hun stilte som presidentkandidat for demokratene mot Donald Trump og Det republikanske parti. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Vis mer Marthe


Mener kvinner sviktet henne
Hillary Clinton:

Mener kvinner sviktet henne

Hillary Clinton mener kvinnelige velgere forlot henne fordi hun ikke er «perfekt», og heller så til Trump.

TAPTE: Hillary Clinton avbildet under valgkampen i 2016, da hun stilte som presidentkandidat for demokratene mot Donald Trump og Det republikanske parti. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Det sier den tidligere førstedamen og utenriksministeren i et intervju med The New York Times i forbindelse med en ny bok.

At hun er kvinne, mener Hillary Clinton at henger tett sammen med valgtapet mot tidligere president Donald Trump tilbake i 2016.

– Forlot meg

Som hun tidligere har gjort, ga Clinton også deler av skylda for tapet til tidligere FBI-direktør James Comey. Kort tid før valget gjenåpnet han etterforskningen av Clintons private epost-server og påstandene om lovbrudd knyttet til denne da hun satt som utenriksminister.

– I det øyeblikket han gjorde det mot meg, var det de kvinnelige velgerne som forlot meg, sier Cliton til avisa.

Abortutvalget har gått gjennom abortloven og vurdert endringer. Et flertall av medlemmene i utvalget går inn for å utvide grensen for selvbestemt abort.
Vis mer

– De forlot meg fordi de kunne ikke ta sjansen på meg. For som kvinne er det meningen at jeg skal være perfekt. De var villige til å ta sjansen på Trump – som hadde en lang liste med, la oss kalle det feil, som viste hans mangler – fordi han var en mann og de kunne se for seg en mann som president og øverstkommanderende.

Advarte mot abort-skroting

Clinton ga intervjuet, som ble publisert søndag, til avisa i februar, i forbindelse med den nye boka «The Fall of Roe: The Rise of a New America».

I intervjuet sier Clinton at hun advarte om faren for at kjennelsen Roe v. Wade, som siden 70-tallet har sikret amerikanske kvinner rett til fri abort, kunne stå på spill med Donald Trump.

USAs Høyesterett skrotet kjennelsen i 2022, og kort tid seinere innførte en rekke delstater med konservativ ledelse strenge abortregler.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *