Mestergruppen overtar Boligpartner etter konkurs

Mestergruppen overtar Boligpartner etter konkurs Mange av de ansatte vil få tilbud om ansettelse i et nyopprettet selskap, ifølge Mestergruppen. Konsernsjef i Mestergruppen, Mikkel Sandvik. Foto: CF-WESENBERG Marianne Stensland Publisert: For mindre enn 50 minutter siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post


Mestergruppen overtar Boligpartner etter konkurs

Mestergruppen overtar Boligpartner etter konkurs

Mange av de ansatte vil få tilbud om ansettelse i et nyopprettet selskap, ifølge Mestergruppen.

Publisert:

Boligbyggeren Boligpartner meldte oppbud i slutten av april.

Nå har Mestergruppen blitt enige med boet og pantehavere om en avtale som innebærer at kjeden og byggeprosjekter i dens regi videreføres.

Det skriver Mestergruppen i en pressemelding søndag ettermiddag.

Les på E24+

Derfor kan renten settes opp

– Sterk merkevare

– Boligpartner har bygget opp en imponerende virksomhet over mange år, og har en sterk merkevare og mange dyktige ansatte og forhandlere, sier Mikkel Sandvik.

Han er konsernsjef i Mestergruppen.

– Vi er glade for å kunne videreføre Boligpartner som konsept innenfor paraplyen til Mestergruppen, og på den måten bidra til å trygge leveranser til kunder og samarbeidspartnere.

Vil sikre arbeidsplasser

Avtalen innebærer at mange av de ansatte vil få tilbud om ny ansettelse i et nyopprettet selskap, ifølge pressemeldingen.

Tidligere har bostyrer Stine Snertingdalen opplyst til E24 at 129 ansatte i Boligpartner blir direkte rammet av konkursen.

Det nye selskapet skal overta alle de sentrale eiendelene i boet og drives videre fra Hamar.

– Jeg er glad for at vi har klart å få til en løsning som sikrer videreføring av flere av arbeidsplassene, og får inn en aktør som kan følge opp virksomhetens prosjekter og kunder videre, sier Snertingdalen.

Mange involverte

Bostyreren sier det har vært intensivt og utfordrende og få på plass en løsning fordi det har vært et «betydelig antall» banker og selskaper involvert i transaksjonen.

Mestergruppen er eid av Andresen-familiens investeringsselskap Ferd. Konsernet har rundt 1.300 medlemsbedrifter og forhandlere i Norge og Sverige. Omsetningen lå på om lag 17,7 milliarder kroner i 2023.

Boligpartner var inntil nylig en av landets største produsenter av hus og hytter, og inngikk i konsernet BP Gruppen AS.

Ved årsskiftet hadde selskapet ca. 220 millioner kroner i bokført gjeld.

Byggebransjen er preget av fallende etterspørsel, økte renter og høyere materialkostnader.

Les også

129 ansatte rammes av konkurs i Boligpartner


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *