Meteorolog-streiken: Full stans i helikoptertrafikken

Meteorolog-streiken: Full stans i helikoptertrafikken Fra onsdag er 59 ansatte ved Meteorologisk institutt i streik. Det vil blant annet føre til full stans i helikoptertrafikken offshore. Lynnedslag i Oslo den 28. mai. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Eric Kjerstad Solheim Stella Bugge Marie Dreyer Bakken Jørn E. Kaalstad Publisert: I dag 10:10 Oppdatert nå


Meteorolog-streiken: Full stans i helikoptertrafikken

Meteorolog-streiken: Full stans i helikoptertrafikken

Fra onsdag er 59 ansatte ved Meteorologisk institutt i streik. Det vil blant annet føre til full stans i helikoptertrafikken offshore.

Publisert:

Unio mer enn doblet uttaket i sin del av streiken mandag. Onsdag blir det en ytterligere opptrapping, som gjør at 51 nye medarbeidere ved Meteorologisk institutt (MET) tas ut i streik.

Mer drivstoff

Streiken betyr også at alle sivile fly må ha drivstoff nok til å kunne lande på to alternative lufthavner.

Vanligvis holder det å ha nok flybensin til å rekke en med mindre været er dårlig før avgang. Da må de ha nok til å rekke to. Men når man ved streik mangler værvarsling, må de ifølge Luftfartstilsynet alltid ha nok flybensin til å kunne komme seg til to flyplasser.

– Selv om det er blå himmel og vindstille må de ha to alternative landingsplasser, sier Ståle Rossland, fagansvarlig for flyoperativ seksjon kommersielle fly hos Luftfartstilsynet, til VG.

Dersom værtjenesten – altså værvarselet – ved lufthavnene bortfaller på grunn av streik, kan flyene likevel ta av selv om det er for dårlig vær til å lande på destinasjonen.

Været kan nemlig endre seg før flyet kommer frem. Forutsetningen er at det er godt nok vær på de alternative landingsplassene der værvarsel er tilgjengelig. Men det kreves ikke bedre vær enn normalt.

– Når flyet nærmer seg for eksempel Oslo kan piloten en halv time før landing sjekke den siste værobservasjonen med tårnet. Er den over minimumskriteriet, kan de gå inn for landing, sier den tidligere piloten og legger til:

– Streiken vil trolig ikke være noe stort problem for ordinære flyginger i Sør-Norge. Luftambulansen er derimot mer berørt. Det samme er helikoptertrafikken offshore.

– Onsdag er det varslet 30–50 mm nedbør i Sør-Norge, vil det innvirke på flytrafikken?

— Nedbør har i seg selv ingen betydning, sier Rossland. 

Norwegian forventer normal flytrafikk

Norwegian opplyser at de har prosedyrer og at de også får værdata fra andre land.

– Vi forventer ikke at dette vil påvirke flytrafikken vår, skriver pressekontakt Eline Hyggen Skari i en e-post.

Offshore Norge, arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for selskaper som driver på norsk sokkel, sier streiken rammer helikoptertrafikken i Sør-Norge.

– Fra klokken 15 tirsdag 04.06 vil passasjertrafikken til olje- og gassinstallasjoner fra Kristiansund blir berørt p.g.a. manglende underveis-værmelding, skriver de i en pressemelding.

Passasjertrafikken til olje- og gassinstallasjoner fra Sola, Flesland og Florø blir også berørt fra kl. 15, med stans fra midnatt. Områdeberedskapen inkludert søk- og redningshelikoptre (SAR) opprettholdes.

– Ordinær drift og produksjon av olje og gass vil være ivaretatt, heter det.

2–3 timer kø på Gardermoen

Som følge av streiken blant Meteorologisk institutt og politiet må reisende ved Avinors flyplasser også regne med ventetid ved grensekontrollen, skriver Avinor i en pressemelding.

– Politiet beregner selv 2-3 timers ventetid i grensekontrollen på Oslo lufthavn.

De anbefaler reisende om å møte opp tidlig og beregne god tid til både på avreise- og hjemreisedag.

TV-meteorologer: Pernille Borander og Terje Alsvik Walløe står streikevakt utenfor Meteorlogisk institutt i Oslo mandag.

Også blant andre politiet og læresteder landet over rammes av streiken.

Tirsdag ble streik i frisørbransjen avverget.

Les om streikens kjerne her.

– Betydelige følger for værvarslingen

– Uttaket er så stort at det vil berøre store deler av virksomheten. Det vil ha betydelige følger for værvarslingen, sier direktør Roar Skålin ved MET i en pressemelding.

Videre skriver de at MET vil søke unntak, slik de kan opprettholde kritiske leveranser.

– Hvor store konsekvenser streiken får for de kritiske leveransene, avhenger av utfallet av disse søknadene. MET har allerede varslet Klima- og miljødepartementet og luftfartsmyndighetene om de potensielle konsekvensene av streikeuttaket, heter det i pressemeldingen.

Konsekvenser allerede tirsdag

Når det kommer til de åtte som ble tatt ut i streik hos MET på mandag, fikk MET avslag om unntak for fire av disse.

– Det vil få konsekvenser for overvåkning av farlig vær, utsending av farevarsler og værvarsling for luftfarten fra tirsdag. Det er spesielt varsling til den sivile luftfarten i Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag, samt varsling for helikoptertransport til enkelte plattformer i Nordsjøen, som blir berørt, heter det i pressemeldingen.

Det kan også berøre varslingen for den militære flyplassen på Ørland.

 Et helikopter fra Bristow Norway på vei ut til oljefeltene i Nordsjøen tar av på Flesland lufthavn i 2018.

Dersom MET ikke får unntak, vil streiken fra onsdag ha større konsekvenser for sivil og militær flyværvarsling, farevarsling, og beredskapskjøringer i forbindelse med for eksempel søk og redning til sjøs, skriver MET.

Full stans i helikoptertrafikken

Det vil også være full stans i helikoptertrafikken fra Sola, Flesland, Kristiansund og Florø fra midnatt tirsdag.

Helikopteroperatørene er avhengige av værvarslingstjenester fra norsk Meteorologisk institutt (NMI) for å fly sikkert på norsk sokkel.

– Været er skiftende i Norge og man er avhengige av å vite hvordan været er. Det kan bli tåke og uvær, eller sterk vind. Alle forholdene må man ha kontroll på, sier Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsleder operative forhold i Offshore Norge.

Områdeberedskapen, inkludert søk- og redningshelikoptre (SAR), og drift og produksjon av olje og gass vil fortsette.

– Det er tilbringertjenesten som rammes. Det vil ikke bli mulig å bytte mannskap på oljeplattformene, sier Andreassen.

Les også

Unio dobler streikeuttaket: – Beregne god tid gjennom grensekontrollen


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *