Miami Grand Prix – et gateløp ved den amerikanske kysten

Tina Wasa Kartomten Publisert: 2. mai 2024 En «marina», palmetrær og et klima med veldig skiftende vær. Første helgen i mai er det klart for det første av tre løp i USA denne sesongen . Miami Grand Prix er først ut. Formel 1 på Oddsen Årets første Formel 1-løp på amerikansk jord skal kjøres på


Miami Grand Prix – et gateløp ved den amerikanske kysten
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:2. mai 2024

En «marina», palmetrær og et klima med veldig skiftende vær. Første helgen i mai er det klart for det første av tre løp i USA denne sesongen . Miami Grand Prix er først ut.

Formel 1 på Oddsen

Årets første Formel 1-løp på amerikansk jord skal kjøres på den spektakulære gatebanen Miami International Autodrome, som ligger ved den amerikanske kysten.

Sett opp ditt Formel 1-lag til Miami Grand Prix på Fantasy her

Motorsport rundt Hard Rock Stadium

Miami International Autodrome er en spesialbygd motorsportbane som går rundt Hard Rock Stadium i Miami i Florida. Miami Grand Prix ble arrangert for første gang i 2022, og det har derfor kun vært to Formel 1-løp der tidligere.

Banelengden er på 5.412 km, med 19 svinger, tre DRS-soner, tre rettstrekker og toppfart på over 340 kilometer i timen. I fjor satte Max Verstappen banerekord med en tid på 1:29.708.

Kun en fører har vunnet i Miami

Miami Grand Prix har kun blitt kjørt to ganger tidligere, men det er likevel kun en fører som har seiret på Miami International Autodrome.

For to år siden vant Ferrari-fører Charles Leclerc kvalifiseringen og ble dermed den første føreren til å ta pole position i Miami. Red Bull-fører Max Verstappen startet løpet fra tredje startposisjon, men kjørte inn til seier foran de to Ferrari-førerne.

I fjor tok Sergio Perez pole position, mens Verstappen endte kvalifiseringen på niendeplass. Nederlenderen kjemper seg gjennom feltet og endte til slutt opp med å vinne foran teamkameraten.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer – og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

To førere på pallen i fire av fem løp

Ferrari er det eneste teamet utenom Red Bull som vant et løp i fjor, da Carlos Sainz tok karrierens andre seier i Singapore Grand Prix. Også i år er det kun Sainz som kjører for et annet team enn Red Bull som har vunnet et løp, etter at han vant i Australia for en drøy måned siden.

Red Bull dominerte forrige sesong og vant alle løp utenom ett. Også i år har de regjerende mesterne i både fører- og konstruktørmesterskapet vært i en egen liga. Max Verstappen har vunnet fire løp, mens Sergio Perez har tatt andreplassen i de samme løpene.

Verstappen leder VM-sammendraget med 110 poeng –25 poeng foran Sergio Pérez, som er ni poeng foran Charles Leclerc.

To sprintløp på rad

Årets første sprint-løp ble kjørt i Kina, der Max Verstappen startet som nummer fire, men endte opp med å vinne foran Lewis Hamilton.

Allerede i Miami er det klart for årets andre sprintløp og det første sprintløpet på Miami International Autodrome.

Sesongens nye sprintformat gjør at det kun er en trening fredag kveld norsk tid, før det skal kjøres sprintkvalifisering senere samme kveld. Sprint-løpet kjøres tidlig lørdag morgen, før kvalifiseringen til hovedløpet av noen timer senere.

Hovedløpet er det eneste som kjøres søndag, norsk tid, og starter kl. 22.00.

I sprint-shootout er hvert pass kortere. SQ1 (sprintkvalifisering 1) varer i tolv minutter, SQ2 varer i ti minutter, mens SQ3 varer i åtte minutter.

Max Verstappen vant fire av fjorårets sprint-løp, mens teamkamerat Sergio Perez vant ett. Oscar Piastri tok karrierens første seier i Formel 1, da han vant sprinten i Qatar.

Formel 1 på Fantasy

I år som i fjor kan du føle på spenningen tilknyttet den populære motorsporten på en helt ny måte: gjennom Fantasy i Formel 1.

Under Miami Grand Prix kan du sette opp ditt lag på Fantasy, der du velger fem førere og et team.

Sprint kvalifiseringen kjøres fredag 3. mai kl. 22.30 , mens selve løpet er søndag 5. mai kl. 22.00. For å delta må du ha satt opp ditt Formel 1-lag innen kvalifiseringen starter. 

Vinnersjanse Fantasy 1: antall deltakelser

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *