«Millenial» utnevnes til helgen

Ble kalt for «Guds influenser»: «Millenial» utnevnes til helgen Carlo Acutis (15) døde i 2006. Nå blir han en historisk helgen i den katolske kirke. DØDE: Carlo Acutis ble kalt for «Guds influenser» mens han levde. Nå har paven tilegnet ham to mirakler, og kan derfor utnevnes til helgen. Foto: Maurizio Maule / PA Photos


«Millenial» utnevnes til helgen
Ble kalt for «Guds influenser»:

«Millenial» utnevnes til helgen

Carlo Acutis (15) døde i 2006. Nå blir han en historisk helgen i den katolske kirke.

DØDE: Carlo Acutis ble kalt for «Guds influenser» mens han levde. Nå har paven tilegnet ham to mirakler, og kan derfor utnevnes til helgen. Foto: Maurizio Maule / PA Photos / NTB.
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Den italienske tenåringen og data-vidunderbarnet fikk kallenavnet «Guds influenser» da han var i live. Carlo Acutis gikk bort i en alder av 15 år, i 2006.

For å bli utnevnt til helgen i den katolske kirke, må vedkommende tilegnes to mirakler.

Nylig anerkjente pave Frans, Acutis mirakel nummer to, skriver CNN. En kvinnelig student fra Costa Rica, som hadde fått en hodeskade etter en sykkelulykke i Firenze, skal ha blitt helbredet etter at hennes mor ba ved graven til Acutis.

HELLIG: Et portrett av Carlo Acutis under hans saligkåring i Assisi, i 2020. Saligkåring er det andre av tre steg mot å bli anerkjent som helgen, i den katolske kirke. Foto: AP Photo / Gregorio Borgia / NTB.

HELLIG: Et portrett av Carlo Acutis under hans saligkåring i Assisi, i 2020. Saligkåring er det andre av tre steg mot å bli anerkjent som helgen, i den katolske kirke. Foto: AP Photo / Gregorio Borgia / NTB.
Vis mer

Det første mirakelet Acutis ble tilkjent var i 2020. Da var det en brasiliansk gutt som var født med en feil i bukspyttkjertelen, som gjorde det umulig for ham å spise mat på normalt vis. Han skal ha blitt fullstendig helbredet ved Acutis gravkammer.

Neste steg i prosessen er at paven innkaller til et møte med kardinalene, hvor de skal enige om utnevnelsen og datoen for den offisielle innlemmingen.

Acutis ble født i London i 1991, men flyttet senere til Milano i Italia, sammen med familien sin. Hans foreldre var ikke religiøse, men den katolske troen ble næret av hans polske barnepike i oppveksten.

Marie Brathetland opplevde et bunadsmareritt som er vanskelig å forestille seg. Video: Nora Bakketun
Vis mer

«Millenialen», altså et barn av generasjonen født mellom 1981 og 1996, brukte sine teknologiske ferdigheter til å spre det kaolske budskap. Han satte for eksempel opp et nettsted som dokumenterte mirakler. Han blir den første «Millenialen» som utnevnes til helgen.

Acutis’ bakgrunn og historie har vært til hjelp for den katolske kirke å nå gjennom til yngre generasjoner.

Acutis døde av blodsykdommen leukemi. Etter hans død ble liket hans flyttet til den italienske byen Assisi, hvor den blir fremvist i et relikvieskrin, sammen med andre relikvier som tilhørte ham. En relikvie er en religiøs gjenstand.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *