Mowi anker ikke lakseskatt-avgjørelse

Mowi anker ikke lakseskatt-avgjørelse – Endrer ingenting, sier lakseselskapet om at søksmålet mot lakseskatten ble avvist. Regjeringsadvokat Fredrik Sejersted mener avklaringen er viktig prinsipielt. Foto: Harald Henden / VG / NTB Kristian Aaser Camilla Knudsen Publisert: For mindre enn 40 minutter siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook


Mowi anker ikke lakseskatt-avgjørelse

Mowi anker ikke lakseskatt-avgjørelse

– Endrer ingenting, sier lakseselskapet om at søksmålet mot lakseskatten ble avvist.

Publisert:

Hordaland tingrett avviste tidligere denne våren Mowis søksmål mot lakseskatten.

Laksegiganten leverte ikke inn noen anke før fristen, så rettsrunden er over for denne gangen.

– Staten har vunnet frem med at Stortingets lovvedtak om grunnrenteskatt på oppdrett ikke kan prøves på generelt grunnlag, noe Mowi nå aksepterer. Det er en viktig prinsipiell avklaring, sier regjeringsadvokat Fredrik Sejersted i en uttalelse til E24.

Les på E24+

Milliardær selger luksus på Oslo vest, men skal ikke til Sveits

Kan bli ny runde

Regjeringsadvokaten sier det fortsatt gjenstår å se om Mowi vil angripe det konkrete ligningsvedtaket som de vil få etter hvert.

– Etter vårt syn er det åpenbart at grunnrenteskatten er fullt forenlig både med Grunnloven, EØS-retten og EMK, sier Sejersted.

Rettsavgjørelsen har ingen betydning for selve lakseskatten, har regjeringsadvokaten tidligere understreket. Den gjelder fortsatt. Retten har bare tatt stilling til om selve søksmålet kan fremmes, eller ikke.

Mowi: – Endrer ingenting

Søksmålet dreide seg i hovedsak om at Mowi mener bunnfradraget i lakseskatten på 70 millioner kroner, er diskriminerende og i strid med EØS-reglene.

Mowis kommunikasjonsdirektør Ola Helge Hjetland skriver i en tekstmelding til E24 at saken i tingretten var av ren prosessuell karakter om når de kan få prøvd saken vår om lovligheten av bunnfradraget i den nye grunnrentemodellen.

– Vi har valgt å ikke anke tingrettens beslutning da det i praksis ikke vil foreligge noe beslutning fra lagmannsretten før et ligningsvedtak foreligger, og vi uansett kan gå videre med søksmålet. Så dette endrer ingenting, skriver Hjetland.

Fradraget er innført med et ønske om å skjerme de mindre aktørene. På den måten vil selskapene med de største overskuddene betale grunnrenteskatten. Samtidig vil fradraget også redusere de store selskapenes skattegrunnlag.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *