Mulig flystreik: – Veldig mye som gjenstår

Mulig flystreik: – Veldig mye som gjenstår Flyplassene i Oslo og Bergen kan bli rammet av streik fra mandag dersom det ikke blir enighet i flyoverenskomsten. Partene møttes søndag morgen til dag to i meklingen. Dersom partene i flyoverenskomsten ikke blir enige innen midnatt, blir det streik fra mandag. Oslo lufthavn og Flesland blir i


Mulig flystreik: – Veldig mye som gjenstår

Mulig flystreik: – Veldig mye som gjenstår

Flyplassene i Oslo og Bergen kan bli rammet av streik fra mandag dersom det ikke blir enighet i flyoverenskomsten. Partene møttes søndag morgen til dag to i meklingen.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Partene – Fellesforbundet og NHO – møtes hos riksmekleren lørdag morgen og holdt på til klokken 17.30 før de søndag klokken 9 tok opp tråden igjen til dag to av meklingen.

– Det er snakk om de tradisjonelle problemstillingene – økonomi og en god del andre spørsmål. Alt dette arbeider vi med nå. Det er mye som gjenstår for å si det slik, sier mekler Carl Petter Martinsen ved Riksmekleren til NTB.

Dersom partene ikke blir enige innen midnatt, blir det streik ved lufthavnene på Gardermoen og Flesland.

447 medlemmer i Menzies i Oslo og Aviator i Bergen er tatt ut i første streikeuttak, ifølge Fri Fagbevegelse. Dette fordeler seg på 364 medlemmer ved Oslo lufthavn og 83 medlemmer ved Bergen lufthavn, ifølge NRK.

Men Martinsen er optimistisk og tror de vil klare å lande en løsning.

– Troen har jeg alltid, men det er veldig mye som gjenstår. Dagen i dag går nok med til dette, det tror jeg at jeg kan si med 100 prosent sikkerhet.

– Så får vi se om vi trenger å gå utover fristen, det må jo i så fall klareres med partene. Vi får se hvordan det skrider fram utover dagen, sier mekleren.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *