Nasdaq steg til ny rekordhøyde

Nasdaq steg til ny rekordhøyde Etter en litt tung åpning avsluttet Wall Street sterkt tirsdag. Foto: Peter Morgan / AP / NTB Mathias Ogre Publisert: I dag 15:33 Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post Like etter åpning hadde spesielt tekindeksen Nasdaq falt


Nasdaq steg til ny rekordhøyde

Nasdaq steg til ny rekordhøyde

Etter en litt tung åpning avsluttet Wall Street sterkt tirsdag.

Publisert:

Like etter åpning hadde spesielt tekindeksen Nasdaq falt markant, men stemningen snudde.

Likevel gikk både den brede S&P 500 og Nasdaq til nye rekordnoteringer.

Ved stengetid er alle de tre hovedindeksene likevel opp for dagen:

  • S&P 500 steg 0,25 prosent ,
  • Dow Jones steg 0,17 prosent
  • Nasdaq Composite steg 0,22 prosent

Onsdag i forrige uke ble det satt trippelrekord da de tre indeksene klatret til nye toppnoteringer. For Nasdaq Composite ble det atter en ny topp i går, mandag, før den altså i dag fortsatte de daglige rekordnoteringene.

Les også

Dette skjer denne uken: Britisk prisvekst, Nvidia-resultater og hva sa USAs mektige sentralbank?

Tek-aksjer har dratt lasset de siste dagene. Etter forrige ukes inflasjonstall steg samtlige tre indekser til rekordnivåer.

Nå knyttes det stor spenning til Nvidia, som onsdag legger frem resultat. Selskapet produserer databrikkene AI-selskaper bruker, og er den aller største AI-suksessen på børs det siste året. Bare siden årsskiftet har selskapets markedsverdi nesten doblet seg.

AI-GURU:  Nvidia og grunnlegger Jensen Huang har hatt et eventyrlig 2024.

Analytikere og aksjonærer har holdt et tett øye med selskapet, og noen av dem venter at aksjen kan stige ytterligere 30 prosent fra nåværende nivå.

Onsdag kommer det også rentereferat fra den amerikanske sentralbanken (Fed). Referat gir en beskrivelse av forutsetningene for rentesettingen.

Spørsmålet nå er når Fed vil kutte renten. Ved forrige møte uttrykte de beymring om å kutte renten for tidlig.

Tirsdag har Fed-guvernør Christopher Waller snakket med den amerikanske pressen. Han sier han først og fremst ikke tror det vil bli nødvendig å heve renten ytterligere.

Han sier derimot at han ikke ønsker å kutte renten helt ennå.

– Ettersom jobbmarkedet ikke har svekket seg betydelig, må jeg se flere måneder med med gode inflasjonsdata før jeg er komfortabel med å støtte en lettelse i pengepolitkken, sier Waller.

Den amerikanske inflasjonen var på 3,4 prosent i april. Det ble skapt 175.000 nye jobber i landbruket samme månede. Dette var lavere enn det analytikerne ventet.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *