Nedgang på Oslo Børs

Børsdagen Nedgang på Oslo Børs Oljeprisen har løftet seg over én dollar siden børsen stengte tirsdag. Foto: Javad Parsa / NTB Andrine Resvoll Publisert: I dag 09:02 Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post Saken oppdateres gjennom handelsdagen... Børsen åpnet med oppgang mandag


Nedgang på Oslo Børs

Nedgang på Oslo Børs

Oljeprisen har løftet seg over én dollar siden børsen stengte tirsdag.

Publisert:

Saken oppdateres gjennom handelsdagen…

Børsen åpnet med oppgang mandag morgen, men har snudd til forsiktig nedgang.

Hovedindeksen faller 0,26 prosent klokken 12.30.

Oslo Børs holder seg nær rekordhøye nivåer, og stengte ned forsiktige 0,03 prosent tirsdag.

Les på E24+

Investtech-analyse: Tre aksjer som kan snu trenden

Mandag stengte Oslo Børs til ny rekordnotering på 1.434,20 poeng.

Eric Bruce, sjefstrateg i Nordea Markets, sa til E24 tirsdag at det er generelt god stemning på børsene ute i verden, noe som også smitter over på Oslo Børs.

– Inflasjonsfrykten er borte, noe som bidrar til positiv stemning på børsene. Risikoviljen er også tilbake, noe som har preget bildet i hele mai, sier Bruce.

Oljeprishopp

Ett fat nordsjøolje (brent spot) omsettes for 84,6 dollar fatet i skrivende stund, en oppgang på 0,35 prosent siden midnatt.

Det er over 1,5 dollar høyere enn på samme tid i går, og over én dollar høyere enn da Oslo Børs stengte tirsdag.

På søndag skal ministrene fra landene i Opec+ samles til møte. Analytikere venter at Opec+ vil forlenge det frivillige produksjonskuttet på 2,2 millioner fat per dag, skriver Reuters.

Helge André Martinsen, oljeanalytiker i DNB Markets, skriver i en morgenrapport onsdag at en videreføring av produksjonskuttet kan vil sikre underskudd i oljemarkedet de neste fire månedene.

Martinsen trekker også frem at nok et angrep på skip i Rødehavet bidrar til å øke den geopolitiske spenningen i Midtøsten.

Circio sikrer finansiering i ett års tid

Legemiddelselskapet Circio (tidligere Targovax) vil hente inn om lag 52 millioner kroner gjennom å utstede aksjer med tegningskurs på 2,5 kroner per stykk.

Nåværende og nye aksjonærer har på forhånd tegnet seg for 9,15 millioner kroner, inkludert 1,77 millioner fra styret og ledelsen i selskapet, opplyser Circio.

Dette skal gjøre selskapet i stand til å gjennomføre flere milepæler i utviklingen av selskapets plattform for RNA-baserte legemidler. Selskapets mål er også å sikre seg en avtale om forretningsutvikling.

Onsdag i 12.30-tiden er aksjen ned over 47 prosent til 3,79 kroner per aksje. Kursen har likevel steget over 68 prosent den siste uken.

Selskapet er et av de minst verdifulle selskapene på Oslo Børs, med en markedsverdi på rundt 32 millioner kroner i skrivende stund.

Innspurt i resultatsesongen

Resultatsesongen på Oslo Børs nærmer seg slutten, men det har tikket inn noen resultater siden stengetid tirsdag ettermiddag.

  • Det landbaserte oppdrettsselskapet Andfjord Salmon fikk et driftsresultat på minus 17 millioner kroner i første kvartal. På samme tid i fjor tapte selskapet 13,9 millioner kroner. Aksjen faller 0,3 prosent.
  • Riggselskapet Dolphin Drillings resultater for første kvartal viser en omsetning på 10,1 millioner dollar og et driftsresultat (EBITDA) på minus 17 millioner. Etter skatt tapte selskapet 16,8 millioner dollar i kvartalet. Aksjen faller 5,72 prosent.
  • Riggselskapet Northern Ocean hadde en omsetning på 85,4 millioner dollar i første kvartal, en kraftig økning fra samme periode i fjor, hvor inntektene beløp seg til 32,5 millioner dollar. Aksjen faller 6,2 prosent.
  • Bioteknologiselskapet Bergenbio tapte 39,8 millioner kroner på driften i første kvartal, viser selskapets kvartalsresultater. Etter skatt tapte selskapet 36,1 millioner. Aksjen steg i tidlig handel, men har nå snudd til en nedgang på 1,5 prosent.
  • Adevinta, som driver en rekke nettsteder for kjøp og salg, fikk et resultat før skatt på 28 millioner euro i første kvartal, ned fra 38 millioner euro i tilsvarende kvartal i fjor. Aksjen stiger 0,26 prosent.

Les på E24+

Tord (33) har gullstatus livet ut: – En strategi som fungerer

Les også

I disse ferielandene er kronen blitt mer verdt

Les på E24+

Iskremsjefens største tabbe: – Det teiteste produktet noen hadde sett


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *