Nicolai Tangen inviterte Elon Musk til Oslo: – Vil bli den kuleste middagen i Europa

Nicolai Tangen inviterte Elon Musk til Oslo: – Vil bli den kuleste middagen i Europa «Høres bra ut», svarte Musk på melding. TOMMEL OPP: Oljefondet-sjef Nicolai Tangen fikk tommel opp fra Elon Musk. Tangen inviterte Musk til neste års utgave av fondets investeringskonferanse, med tilhørende middag. Foto: Jordan Strauss / AP via NTB, Oljefondet og


Nicolai Tangen inviterte Elon Musk til Oslo: – Vil bli den kuleste middagen i Europa

Nicolai Tangen inviterte Elon Musk til Oslo: – Vil bli den kuleste middagen i Europa

«Høres bra ut», svarte Musk på melding.

TOMMEL OPP: Oljefondet-sjef Nicolai Tangen fikk tommel opp fra Elon Musk. Tangen inviterte Musk til neste års utgave av fondets investeringskonferanse, med tilhørende middag.
Publisert: Publisert:

Oljefondssjefen selv og Ferrari-toppsjef Benedetto Vigna vil stå bak grytene.

De skal servere reinsdyr, røpet Tangen på slutten av årets utgave av Oljefondets investeringskonferanse.

Der lettet han også på sløret om neste års konferanse, der toppsjefer i selskaper som Novo Nordisk, Adidas og Nestlé skal bidra.

Mens årets trekkplaster var den mediesky, norske milliardæren Ole Andreas Halvorsen, vil langt mer profilerte Elon Musk bli neste års headliner.

Nå kan E24 fortelle hvordan Tangen lokket Tesla-sjefen med en eksklusiv middag og celebre gjester.

E24 har fått delvis innsyn i korrespondansen om arrangementet. Oljefondet har sladdet hvor middagen skal være, av sikkerhetshensyn.

I en meldingsutveksling datert 9. april i år går det frem hvordan Tangen inviterte Musk til konferansen og hvordan Musk svarte.

Tangen fristet med at middagen han og Ferrari-sjefen planla å stelle i stand, vil bli den kuleste i Europa.

Musk ga meldingen en tommel opp og svarte:

«Høres bra ut».

En noe mer entusiastisk Tangen svarte:

«Veldig kult og bekreftet. Vi skal lage noe fantastisk :)».

Meldingsutvekslingen mellom Nicolai Tangen og Elon Musk.

– Vil begynne å legge ut innlegg på X

Oljefondet fulgte deretter opp ved å sende en e-post til Musk-selskapene X (tidligere Twitter) og ExcessionExcessioninvesteringsselskapet som forvalter Musks milliarder.

Fondet takket for at Musk nylig gjestet podkasten deres, der Tangen intervjuer toppsjefer i store selskaper fondet har investert i.

«Til tross for de tekniske problemene, så viste det seg å bli virkelig bra. Nicolai planlegger nå å begynne å legge ut innlegg på X fremover :)», står det i en e-post datert 10. april i år fra fondets kommunikasjonsrådgiver Sigurd Brekke.

Tangens intervju av Musk ble gjentatte ganger stanset som følge av tekniske problemer. Intervjuet ble strømmet direkte fra X, på Tangens nyopprettede konto «NicolaiTang1».

Videre i e-posten la fondet frem tentativ agenda for konferansen i 2025. Den er planlagt å være 29. april i Oslo.

«Som nevnt er vi tidlig i planleggingsprosessen, noe som gir mye fleksibilitet for Elon Musks tilstedeværelse. Hvis Elon må dra fra Oslo tidlig 29. april, vil vi selvsagt ha ham på programmet tidlig på dagen», står det i e-posten.

«Ser frem til neste års arrangement», svarte Excession, hvorpå fondet sendte noen høflighetsfraser tilbake.

Les på E24+

Hersketeknikker er mer utbredt enn vi tror, sier ekspert. Fem råd om å vinne kampen

– Ville være morsomt

E24 har spurt Oljefondet om hvor vanlig det er at Oljefondssjefen spiser middag med toppsjefene for verdens største selskaper.

Fondet svarer gjennom kommunikasjonssjef Line Aaltvedt.

– Vi har nå arrangert konferansen to år på rad, og begge ganger har vi invitert til middag for foredragsholderne. Vi legger opp til det samme neste år, og siden tema for denne konferansen er «What makes a great company», er det flere toppsjefer på gjestelisten, sier Aaltvedt.

Aaltvedt sier at det ikke er enkelt å få verdens toppsjefer til Norge.

– Til neste år har vi tenkt at det ville være morsomt at Nicolai lager middagen sammen med Ferrari-sjefen. De er begge veldig glade i å lage mat og snakket også om dette da de spilte inn episoden til fondets podkast «In Good Company».

GLAD I Å LAGE MAT: Ferrari-sjef Benedetto Vigna

Norges Bank vil betale for middagen, innenfor statens satser, opplyser fondet.

Hemmeligholder podkast-dialog

Musk pratet blant annet om Tesla og kunstig intelligens da han i april gjestet podkasten.

E24 skrev nylig om hvordan Oljefondet nekter innsyn i korrespondansen om Musks podkastopptreden. Dette er dialogen som førte til at Musk ønsket å være gjest i podkasten.

I et brev begrunner fondet avslaget med at dokumentene som etterspørres under enhver omstendighet faller utenfor offentlighetslovensoffentlighetslovensregulerer innsyn i dokumenter i offentlige virksomheter. virkeområde.

Avslaget førte til reaksjoner fra innsynseksperter.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *