Nok en rekord på Oslo Børs

Børsdagen Nok en rekord på Oslo Børs Oslo Børs runder av uken på nok en rekordhøyde: Hovedindeksen steg 0,87 prosent Foto: Javad Parsa / NTB Andrine Resvoll Mari Malm Publisert: I dag 09:01 Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post Hovedindeksen på Oslo


Nok en rekord på Oslo Børs

Nok en rekord på Oslo Børs

Oslo Børs runder av uken på nok en rekordhøyde: Hovedindeksen steg 0,87 prosent

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs har steget gjennom hele handelsdagen fredag, og i det børsen stenger fredag ettermiddag er indeksen opp 0,87 prosent.

Med det rundes uken av til ny rekordnotering på 1440,53 poeng.

Oljeprisen har svekket seg siden Børsen stengte torsdag. Ett fat nordsjøolje (brent spot) omsettes for 81,57 dollar i skrivende stund. Dette er en nedgang på 0,35 prosent siden midnatt.

Slik ligger det an med noen av de mest omsatte aksjene:

  • Equinor stiger 1,63 prosent
  • Frontline stiger 1,38 prosent
  • BW LPG hopper 3,33 prosent
  • Måsøval er opp 2,56 prosent

Les på E24+

Flystreik: Slik får du pengene tilbake

I Asia og Stillehavsregionen var det bred oppgang på børsene i morgentimene. Det har blitt sluppet en rekke økonomiske nøkkeltall fra regionen fredag.

Torsdag kveld endte Wall Street med bredt fall, i påvente av fredagens PCE-inflasjonstall. På forhånd er det ventet at PCE-inflasjonen blir liggende som forrige måned: på 2,7 prosent.

Resultatfall for Havila Kystruten

Selskapet har nå gjennomført sitt andre kvartal med alle fire skip i full drift, skriver selskapet i en pressemelding torsdag kveld.

Resultat før skatt for første kvartal endte på minus 358 millioner kroner – dette ned fra minus 202 i samme kvartal i fjor.

De totale driftsinntektene endte på 292 millioner kroner – dette opp fra 116 millioner kroner sammenlignet med første kvartal året før.

Ebitda, driftsresultat før avskrivninger, endte på minus 17 millioner kroner – opp fra 95 millioner kroner året før.

Aksjen er opp 3,55 prosent i det børsen stenger fredag ettermiddag.

I en tidligere versjon av denne saken stod det at Havila Kystruten-aksjen var ned. Det riktige er at aksjen er opp 3,55 prosent i det børsen stengte fredag. Feilen ble rettet klokken 18.10, fredag 31.mai.

Les på E24+

Kobber kan bli den nye KI-vinneren

Resultatsesongen er inne i sine siste dager for denne gang. Et lite utvalg av selskaper har også lagt frem tall fredag morgen.

  • Rederiet Jinhui Shipping and Transportation økte inntektene med 93 prosent i årets første kvartal, til 27,9 millioner dollar fra 14,4 millioner dollar i det sammenlignbare kvartalet året før, viser selskapets ferske kvartalsrapport.
  • Oljeselskapet M Vest Energy, hvor Trond Mohn er største eier, hadde inntekt fra salg av olje og gass på 220 millioner kroner i første kvartal, og totale inntekter på 244 millioner, opp fra 201 millioner i totale inntekter på samme tid i fjor.
  • Integrated Wind Solutions (IWS), som ble etablert av Awilhelmsen Group, leverer et resultat før skatt på minus tre millioner euro i første kvartal, sammenlignet med minus 611.000 euro i samme kvartal i fjor.

Følg det løpende nyhetsbildet i E24s Aksjelive!

Les også

Spenning før inflasjonstall i USA: – Markedet er litt på vippepunktet

Les på E24+

Denne anden demper strømprisene i helgen


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *