Nordmenn reiste rekordmye

Nordmenn reiste rekordmye Tidlig påske bidro til at nordmenn reiste rekordmye i årets første kvartal. Nordmenn har ikke reist mer i et første kvartal siden undersøkelsen startet i 2002, ifølge Statistisk sentralbyrå. Dette bildet er fra Hemsedal. Foto: Halvard Alvik / NTB Kjetil Malkenes Hovland Publisert: Publisert: For mindre enn 10 minutter siden Kopier lenke


Nordmenn reiste rekordmye

Nordmenn reiste rekordmye

Tidlig påske bidro til at nordmenn reiste rekordmye i årets første kvartal.

Publisert: Publisert:

Det melder Statistisk sentralbyrå i sin reiseundersøkelse.

Totalt var nordmenn på 8,24 millioner reiser i januar, februar og mars.

Det er det høyeste antallet reiser i et første kvartal siden undersøkelsen ble opprettet i 2002, og en vekst på 20 prosent fra samme kvartal året før.

– Påsken er høytid

En viktig grunn til at det ble reist så mye var at påsken havnet i første kvartal og ikke i andre kvartal, for første gang siden 2018.

– Påsken er høytid for reiseglade nordmenn. Siden årets påske falt i første kvartal, mens den i fjor var i andre kvartal, er dette en viktig årsak til den markante økningen i reiseaktivitet første kvartal, sier seniorrådgiver Guro Henriksen i SSB ifølge en melding.

De fleste reisene skjer internt i Norge. Nordmenn dro på 6,6 millioner reiser i eget land i første kvartal, 1,14 millioner flere enn i samme periode i fjor.

– Under pandemien og i tiden etter har vi endret reisevanene våre. Vi reiser mer i eget land og drar på færre reiser til utlandet og denne utviklingen fortsatte inn i første kvartal i år, sier Henriksen.

Økning også til utlandet

Det var også flere reiser til utlandet i første kvartal.

Nordmenn dro på 1,65 millioner reiser til utlandet, som er 270.000 flere enn i samme kvartal i fjor.

Målt mot 2018 da påsken sist i første kvartal så var det derimot en liten nedgang i antallet utenlandsreiser. Ifølge SSB var det om lag like mange feriereiser ut av landet i årets første kvartal som i første kvartal 2018, men færre yrkesreiser.

– Under pandemien begynte vi å bruke nye arbeidsmetoder og digitale løsninger. Dette kan ha redusert behovet for yrkesreiser til utlandet. Det har gjort det mulig for bedrifter å spare penger, spesielt i en tid med svak krone og økt pris på reiser, sier Henriksen ifølge meldingen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *