Norge har ikke råd til poengtap mot Italia

Tina Wasa Kartomten Publisert: 3. juni 2024 Drømmen om EM ble brått litt vanskeligere for det norske kvinnelandslaget poengdeling mot Italia hjemme på Ullevaal. Etter å ha møtt alle i gruppen é gang, er tirsdag klart for det første returoppgjøret når Norge igjen møter Italia. Denne gangen på Paolo Mazza stadium i Italia. EM-kvalifiseringen på


Norge har ikke råd til poengtap mot Italia
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:3. juni 2024

Drømmen om EM ble brått litt vanskeligere for det norske kvinnelandslaget poengdeling mot Italia hjemme på Ullevaal.

Etter å ha møtt alle i gruppen é gang, er tirsdag klart for det første returoppgjøret når Norge igjen møter Italia. Denne gangen på Paolo Mazza stadium i Italia.

EM-kvalifiseringen på Oddsen

Norge må bli nummer en eller to i sin gruppe for å kvalifisere seg direkte til EM neste år.

Samtidig kan det påvirke og få betydning for Norges vei til både VM i 2027 og OL i 2028. Blir de nummer tre må de ut i play-off.

Nummer to med bedre målforskjell

Norge er i EM-kvalifiseringsgruppe med Finland, Nederland og Italia. Nederland er gruppeleder med to seiere og ett tap. Norge ligger på 2. plass med best målforskjell, men har samme poengsum som Italia på 3. plass. Finland er det eneste laget med to tap og en seier, og ligger sist i gruppen.

Så langt i EM-kvalifiseringen har Norge en seier, en uavgjort og ett tap. I første kamp mot Finland storspilte de norske kvinnene og vant hele 4-0.

Mot Nederland tapte de 1-0, mens det mot Italia endte målløst og med poengdeling etter uavgjort.

Jakter første seier på 16 år

I likhet med Norge startet Italia EM-kvalifiseringen med seier, da de slo Nederland 2-0 på hjemmebane.

Mot Finland endte det med 2-1-tap.

Norge og Italia har møttes 19 ganger tidligere. 13 av kampene har endt med norsk seier, mens Italia har vunnet tre av gangene.

Italia har scoret i snitt 1,2 mål per kamp og har totalt 23 mål mot Norge. Norge har scoret nesten dobbelt så mange mål mot Italia, og har med sine 43 mål et gjennomsnitt på 2,3 mål i hvert av møtene.

Forrige gang Norge vant en kamp mot Italia var 5. mars i 2008.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer – og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Slik tar Norge seg til EM i 2025

For å kvalifisere seg til fotball-EM i 2025, må Norges kvinnelandslag gjennom en omfattende kvalifiseringsprosess som er knyttet til resultatene fra Nations League 2023-24.

Basert på prestasjoner og resultater i Nations League, er nasjonene delt inn i ulike ligaer. Norge er på nivå A, som er det øverste nivået i Nations League.

Kvalifiseringen består av flere trinn, der dette er de viktigste punktene:

Gruppefase: Norge spiller i gruppe A1, der motstanderne er Italia, Nederland og Finland. Alle lagene møtes to ganger, en gang på hjemmebane og en gang på bortebane. De to beste fra hver gruppe går direkte videre til sluttspillet i EM.

Play-off: Dersom Norge ikke klarer å kvalifisere seg direkte fra nivå A som en av de to beste i gruppen, får de en ny sjanse gjennom to runder med play-offs. Der spiller også de beste lagene fra nivå B og nivå C.

Tidsramme: Kvalifiseringskampene spilles i år mellom april og juli. Hvert av lagene spiller seks kamper, der tre spilles hjemme og tre spilles borte. Deretter er det sammenlagtpoengene til slutt som avgjør hvem som går direkte til EM-sluttspillet, og hvem som må ut i play off.

EM-kvalifiseringen på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *