Norge jakter sin første seier mot Italia på 16 år

Tina Wasa Kartomten Publisert: 29. mai 2024 Det norske kvinnelandslaget er klare for sin tredje kamp i EM-kvalifiseringen, der de møter den tredje og siste av motstanderne i sin gruppe – Italia. Kampen sparkes i gang kl. 18.00 fredag kveld på Ullevaal Stadion i Oslo. EM-kvalifiseringen på Oddsen Norge imponerte i Nations League-playoffen mot Kroatia


Norge jakter sin første seier mot Italia på 16 år
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:29. mai 2024

Det norske kvinnelandslaget er klare for sin tredje kamp i EM-kvalifiseringen, der de møter den tredje og siste av motstanderne i sin gruppe – Italia.

Kampen sparkes i gang kl. 18.00 fredag kveld på Ullevaal Stadion i Oslo.

EM-kvalifiseringen på Oddsen

Norge imponerte i Nations League-playoffen mot Kroatia, der de først vant 3-0 og deretter 5-0 i returoppgjøret. Den overlegne sammenlagtseieren sørget for at Norge beholdt plassen på det øverste nivået i Nations League, nivå A.

Det gir det norske landslaget en enklere vei til EM i Sveits neste år. Samtidig kan det påvirke og få betydning for Norges vei til både VM i 2027 og OL i 2028.

Fredag 18.00: Norge – Italia, kampen på Oddsen

Drømmestart på kvaliken

Norge er i EM-kvalifiseringsgruppe med Finland, Nederland og Italia. Samtlige av gruppens lag har tre poeng etter de to første kampene, men med bedre målforskjell er Norge gruppeleder.

Så langt i EM-kvalifiseringen har Norge en seier og ett tap. I første kamp mot Finland storspilte de norske kvinnene og vant hele 4-0.

Fire dager senere var Nederland motstandere. Allerede seks minutter ut i førsteomgang gikk Nederland opp i ledelsen. Scoringen fra Lineth Beerensteyn ble kampens eneste, og sikret ettmålsseier til Nederland.

Soleklart flest seiere

I likhet med Norge og de andre gruppemotstanderne, har Italia vunnet en og tapt en kamp i EM-kvalifiseringen.

Første kamp mot Nederland vant Italia 2-0 hjemme på San Vito. Første bortekamp ble derimot en nedtur for italienerne, som tapte 2-1 mot Finland.

Norge og Italia har møttes 18 ganger tidligere. 13 av kampene har endt med norsk seier, mens Italia har vunnet tre av gangene.

Italia har scoret i snitt 1,3 mål per kamp og har totalt 23 mål mot Norge. Norge har scoret nesten dobbelt så mange mål mot Italia, og har med sine 43 mål et gjennomsnitt på 2,4 mål i hvert av møtene.

Forrige gang Norge spilte mot Italia var i Algarve Cup i 2022. Da vant Italia 2-1.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer – og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Slik tar Norge seg til EM i 2025

For å kvalifisere seg til fotball-EM i 2025, må Norges kvinnelandslag gjennom en omfattende kvalifiseringsprosess som er knyttet til resultatene fra Nations League 2023-24.

Basert på prestasjoner og resultater i Nations League, er nasjonene delt inn i ulike ligaer. Norge er på nivå A, som er det øverste nivået i Nations League.

Kvalifiseringen består av flere trinn, der dette er de viktigste punktene:

Gruppefase: Norge spiller i gruppe A1, der motstanderne er Italia, Nederland og Finland. Alle lagene møtes to ganger, en gang på hjemmebane og en gang på bortebane. De to beste fra hver gruppe går direkte videre til sluttspillet i EM.

Play-off: Dersom Norge ikke klarer å kvalifisere seg direkte fra nivå A som en av de to beste i gruppen, får de en ny sjanse gjennom to runder med play-offs. Der spiller også de beste lagene fra nivå B og nivå C.

Tidsramme: Kvalifiseringskampene spilles i år mellom april og juli. Hvert av lagene spiller seks kamper, der tre spilles hjemme og tre spilles borte. Deretter er det sammenlagtpoengene til slutt som avgjør hvem som går direkte til EM-sluttspillet, og hvem som må ut i play off.

EM-kvalifiseringen på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *