Norsk Industri fikk regningen for romjulsjakt i Sverige

Norsk Industris jaktavtale Norsk Industri fikk regningen for romjulsjakt i Sverige To år på rad fikk Norsk Industri fakturaer for romjulsjakt i Jämtland. Begge oppholdene sto i daværende direktør Stein Lier-Hansens navn, og inkluderte både julaften og nyttårsaften. Stein Lier-Hansen, tidligere administrerende direktør i Norsk Industri Foto: Fredrik Solstad / Fredrik Solstad Nora Rydne Eiliv


Norsk Industri fikk regningen for romjulsjakt i Sverige

Norsk Industri fikk regningen for romjulsjakt i Sverige

To år på rad fikk Norsk Industri fakturaer for romjulsjakt i Jämtland. Begge oppholdene sto i daværende direktør Stein Lier-Hansens navn, og inkluderte både julaften og nyttårsaften.

Publisert:

JÄMTLAND/OSLO (E24): Hverken Norsk Industri eller Stein Lier-Hansen vil svare på E24s spørsmål om i hvilken sammenheng jaktturene skjedde, hvem som var med, eller hvor mye oppholdene i julen 2021 og 2022 kostet.

Oppholdene var hos det svenske reiselivsselskapet Joy Event Hunt And Health. De tilbyr blant annet jakt på elg og rype flere steder i Jämtlands skoger og fjell.

Om vinteren tilbyr de jakt på skogsfugl som beiter i tretoppene – såkalt toppjakt. Selskapet tilbyr også overnatting med enkel standard og konferansepakker.

Flere kilder bekrefter overfor E24 at begge oppholdene Norsk Industri fikk faktura for inkluderte både julaften og nyttårsaften.

E24 har spurt Lier-Hansen om dette i realiteten var private turer som han lot arbeidsgiveren betale for. Han har ikke svart på spørsmålet.

I en SMS til E24 skriver han at han foreløpig ikke vil gi noen kommentarer fordi «det er en del av et sakskompleks som Økokrim jobber med».

JAKTOMRÅDER: De mange skogsveiene i Jämtland leder til store private og offentlige jaktområder.

Etterforskes av Økokrim

Lier-Hansen sluttet som direktør Norsk Industri i desember 2023. Ifølge styret i Norsk Industri sluttet Lier-Hansen etter at styret oppdaget at han hadde brukt 10,7 millioner kroner på «relasjonsbygging» med jakt og fiske siden 2015.

Økokrim har siktet Lier-Hansen for grovt økonomisk utroskap mot sin tidligere arbeidsgiver, og etterforsker saken. Lier-Hansen har sagt at han er åpen for at han kan ha gjort ting han «må stå til rette for», og at han er glad for at saken etterforskes.

– Det er fortsatt en prioritert sak hos Økokrim. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier førstestatsadvokat Bård Thorsen i Økokrim, på spørsmål om juleoppholdene i Sverige.

Lier-Hansen har tidligere sagt til E24 at Norsk Industri var godt kjent med utgiftene hans til representasjon med jakt og fiske. Administrasjonen i Norsk Industri godkjente utgiftene – uten innvendinger, ifølge Lier-Hansen.

Norsk Industri vil ikke svare på spørsmål om de to juleoppholdene i Sverige.

– Vi ønsker ikke å offentlig kommentere forhold som kan tenkes å ha betydning for etterforskningen, skriver Cathrine Eidal, kommunikasjonssjef i Norsk Industri, i en e-post til E24.

E24 har vært i kontakt med eier og daglig leder av Joy Event Hunt & Health, Evelina Åslund Bäck. Hun ønsker ikke å kommentere saken.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *