Nortura-konkurrent vil betale bøndene mer for eggene

Nortura-konkurrent vil betale bøndene mer for eggene Det er fortsatt mangel på norske egg i norske dagligvarebutikker. Nå tilbyr både Nortura og Den Stolte Hane mer penger til eggprodusentene. Nå er det fritt fram for import av egg uten å betale toll. I tillegg skal norske eggprodusenter få bedre betalt. Foto: Stian Lysberg Solum /


Nortura-konkurrent vil betale bøndene mer for eggene

Nortura-konkurrent vil betale bøndene mer for eggene

Det er fortsatt mangel på norske egg i norske dagligvarebutikker. Nå tilbyr både Nortura og Den Stolte Hane mer penger til eggprodusentene.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Det er stadig mangel på norske egg. Nylig rykket Nortura ut og varslet at de vil betale mer for eggene til sine produsenter. Nå varsler konkurrenten Den Stolte Hane, som er Coops eggleverandør, at de følger etter, skriver Nationen.

– Vi ønsker også at det skal være attraktivt å drive med egg, og har besluttet å øke prisen til produsent. Lønnsomheten vil fortsatt være utfordrende for produsentene, og med dagens inntjening vil det være vanskelig å finansiere nye bygg, skriver kommunikasjonssjef i Den Stolte Hane, Thea Kjendlie, i en epost til Nationen.

Les også

Eggmangel før 17.mai: Høyre og Venstre vil ha import

Hvor mye mer selskapet vil betale eggbøndene for eggene, vil de ikke ut med.

Fra i dag 14. mai er det null toll på egg. Målet er at importerte egg skal sørge for nok egg i butikkhyllene og til matindustrien.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *