Norwegian-pilotene før megling: – Avstanden er stor

Norwegian-pilotene før megling: – Avstanden er stor Meglingen for Norwegian-pilotene går i gang. Norwegian-pilotene kan gå ut i streik lørdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Kristian Aaser Publisert: Publisert: For mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post – Avstanden er stor


Norwegian-pilotene før megling: – Avstanden er stor

Norwegian-pilotene før megling: – Avstanden er stor

Meglingen for Norwegian-pilotene går i gang.

Publisert: Publisert:

– Avstanden er stor, men vi jobber for å finne løsninger, sier leder for Norwegian-pilotene, Alf Hansen, i en uttalelse før meglingen rulles i gang torsdag.

Pilotene og Parat på én side og Norwegian-ledelsen og NHO på den andre siden har forhandlet siden november i fjor om lønn og arbeidsvilkår.

Etter at det ble brudd i forhandlingene i midten av mai har oppgjøret gått til Riksmekleren, og partene har frist på fredag ved midnatt til å komme til enighet.

Det betyr at Norwegian-pilotene kan gå ut i streik fra lørdag morgen, en mulig streik E24 har tidligere har skissert konsekvensene av.

Les på E24+

Flystreik: Slik får du pengene tilbake

I første omgang er det 17 Norwegian-piloter som tas ut i streik, ifølge Riksmeklerens oversikt over kommende meglinger. Streiker begynner vanligvis rolig, før de kan trappes opp utover konflikten. Til sammen er det 690 piloter som kan bli tatt ut til streik.

Alf Hansen

Leder i Norwegian Pilot Union (NPU)

– Må lønnes deretter

Etter at Norwegian har vært gjennom en svært krevende periode, har selskapet virkelig kommet seg på rett kjøl og begynt å tjene penger igjen. Ved utgangen av mars hadde selskapet 10,4 milliarder kroner på bok, og utbytter er blitt foreslått.

Nå vil pilotene ha sin del av kaken:

  • Høyere lønn

– Selskapet vi jobber for tjener penger, ledelsen innvilger seg høye lønninger og store bonuser. Gjennom tunge perioder- og rekonstruksjon i selskapet har vi bidratt til vekst og overskudd. Nå er det tid for å tette lønnsgapet til kollegaer i selskapet som jobber på andre baser i Europa, sier Hansen.

  • Arbeidsvilkår som gir bedre balanse mellom arbeid og privatliv

– Vi jobber i 6 av 9 helger. I tillegg har vi høyest arbeidsbelastning i periodene folk flest- og familien, vil ha fri, sier lederen for Norwegian-pilotene.

Han viser til at de jobber mer for eksempel i ferier og andre høytider.

– Vi jobber mindre i vinterhalvåret, men vi må komme til enighet om en bedre balanse mellom arbeid og privatliv, sier Hansen.

– Har dessverre avslått våre tilbud

Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, har tidligere uttalt til E24 at de har lagt frem «gode tilbud i form av helhetlige pakker som inkluderer både lønnsmessige betingelser, flere fridager, og andre forhold som har med balanse mellom jobb og fritid å gjøre».

– Pilotforeningen har dessverre avslått våre tilbud, og krever i stedet lønnsøkninger som ligger svært langt utenfor det vi har mulighet til å kunne møte og veldig langt over frontfaget, skriver Tuman.

Årets frontfagsoppgjør landet på en ramme på 5,2 prosent.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *