NVE vil ha mer hemmelighold rundt kraftsystemet

NVE vil ha mer hemmelighold rundt kraftsystemet På grunn av økt trusselnivå vil NVE vil holde mer informasjon om det norske kraftsystemet hemmelig, går det fram av et nytt høringsbrev. Kjetil Lund i NVE sier det er økt trusselnivå mot kraftinstallasjoner og foreslår mer hemmelighold rundt anleggene. Foto: Terje Pedersen / NTB NTB Publisert: Publisert:


NVE vil ha mer hemmelighold rundt kraftsystemet

NVE vil ha mer hemmelighold rundt kraftsystemet

På grunn av økt trusselnivå vil NVE vil holde mer informasjon om det norske kraftsystemet hemmelig, går det fram av et nytt høringsbrev.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Ny teknologi og økt trusselnivå mot grunnleggende infrastruktur i samfunnet har utløst spørsmål om hva som bør være offentlig tilgjengelig om det norske kraftsystemet.

I et omfattende høringsdokument går Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) inn for at man skal skjerme mer av det som ikke er umiddelbart synlig. Høringsfristen er satt til 1. september.

– Endringene i trusselbildet og den teknologiske utviklingen gjør at vi hele tiden må tenke gjennom hva i samfunnet som bør skjermes. Vi foreslår nå enkelte innstramminger i regelverket, slik at mer informasjon om kraftsystemet blir skjermet fra offentligheten, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

Norge har et desentralisert kraftsystem med 1800 kraftstasjoner og et utbygd kraftnett. NVE skriver at det norske kraftforsyningssystemet er robust, men ikke rustet fro en krig.

Lund sier det er forståelig at folk ønsker informasjon om anlegg som påvirker dem.

– Det er forståelig, slik skal det være i et fritt og demokratisk land. Samtidig må vi skjerme informasjon om kraftsystemet som kan brukes til å ramme samfunnet vårt. Dette er en krevende balansegang, sier Lund.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *