Nvidia steg 7 prosent på Wall Street

Dagen på Wall Street Nvidia steg 7 prosent på Wall Street Nvidia ledet an oppgangen på Wall Street og bidro til positiv stemning på Nasdaq. Foto: Ted Shaffrey / AP Marianne Stensland Malene Emilie Rustad Mari Malm Publisert: I dag 15:33 Oppdatert for mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook


Nvidia steg 7 prosent på Wall Street

Nvidia steg 7 prosent på Wall Street

Nvidia ledet an oppgangen på Wall Street og bidro til positiv stemning på Nasdaq.

Publisert:

AI-yndling Nvidia sørget for at teknologiindeksen Nasdaq fikk en god dag. Eller var tirsdagen blandet på Wall Street.

Slik så det ut ved stengetid klokken 22, norsk tid:

  • Dow Jones falt 0,55 prosent
  • Nasdaq steg 0,59 prosent
  • S&P 500 steg 0,02 prosent

Oppgangen for Nasdaq gjorde at indeksen nådde nok en rekord. For første gang stengte den på over 17.000 poeng. Den forrige toppnoteringen var fredag forrige uke. I går var børsene i USA stengt på grunn av Memorial Day.

Oljeprisen har steget rundt en og en halv dollar siden sist gang det var åpent i de amerikanske markedene. Et fat nordsjøolje (brent spot) handles i skrivende stund for 84,19 dollar.

Les på E24+

Tror på opptur for «verdens kjedeligste selskaper»

Opptur for AI-yndling

AI-selskapet Nvidia bidrar til å trekke opp indeksen. I 22-tiden er aksjen opp 7,13 prosent til en pris på 1.141,95 dollar.

I forrige uke rapporterte Nvidia en omsetning på 26 milliarder dollar i forrige kvartal og tirsdag er tredje dag med opptur på børsen.

Ifølge Bloomberg er også rykter om at Elon Musks AI-satning skal bruke Nvida-produkter, en av årsakene til børsoppgangen. Ryktene ble omtalt av nettstedet The Information.

Selskapet har nå en markedsverdi på rundt 2.800 milliarder dollar, kun slått av Microsoft og Apple.

GameStop kraftig opp

Ved stengetid var GameStop-aksjen opp rundt 25 prosent, og ble handlet for 23,69 dollar.

Fredag meldte spillforhandleren at den hadde hentet 933,4 millioner dollar (ca. 9,9 milliarder kroner) ved å selge 45 millioner aksjer.

Aksjesalget ble gjort til markedspris. Ifølge Reuters ble aksjene solgt til rundt 20,74 dollar per stykk. Aksjen avsluttet fredagen med en oppgang på 13,1 prosent.

Aksjen kom i søkelyset igjen etter at Keith Gill, bedre kjent som «Roaring Kitty», la ut et kryptisk innlegg på X i midten av mai. Gill ble beskrevet som en drivkraft bak på Reddit i forbindelse med krigen rundt GameStop-aksjen i 2021.

I kjølvannet av innlegget la aksjen ut på en berg-og-dal-bane-tur, men stabiliserte seg etter noen dager litt over nivået før all viraken.

Ny fart i markedet

Fra og med tirsdag må transaksjoner på Wall Street fullføres før neste børsdag, ifølge nye regler fra det amerikanske finanstilsynet SEC.

Dermed blir fullføringstiden nå halvert og reglene endres tilbake til slik de var for 100 år siden, skriver Bloomberg.

Formålet med reglene er å redusere risiko i det finansielle systemet. Bakgrunnen for at perioden har vært utvidet, skyldes perioder da volumet av antall transaksjoner har blitt uhåndterlig, ifølge nyhetsbyrået.

Samtidig er det bekymring for at overgangen ikke vil være sømløs. Blant annet kan internasjonale investorer få problemer med å skaffe nok dollar i tide og det vil være mindre tid til å rette opp feil.

Klart for rentekutt i Europa

I det europeiske aksjemarkedet var det blandede utslag tirsdag formiddag.

Fredag publiseres ferske inflasjonstall for eurosonen i mai, og flere nøkkelpersoner i Den europeiske sentralbanken (ESB) har uttalt seg om renten de siste dagene.

Det er bredt forventet at banken vil sette ned styringsrenten i juni, noe uttalelsene fra de profilerte personene ikke la skjul på.

Tirsdag la ESB frem sine inflasjonsforventninger for de neste årene. Sentralbanken venter at prisene vil stige 2,9 prosent det neste året og 2,4 prosent de neste tre årene. Det er 0,1 prosent ned fra forventningene i mars, ifølge Bloomberg.

Det asiatiske markedet hadde for det meste små utslag i morgentimene.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *