Nye Nvidia-tall: – Som Taylor Swift-konsert for finansbransjen

Nye Nvidia-tall: – Som Taylor Swift-konsert for finansbransjen Onsdag er det mulighet for nye store utslag i aksjen til verdens tredje største selskap. Holberg-forvalter Harald Jeremiassen mener at tallene som Nvidia-sjef Jensen Huang skal presentere, er som en rockekonsert i finansbransjen å regne. Foto: JOSH EDELSON / AFP / NTB Hans M. Jordheim Publisert: For


Nye Nvidia-tall: – Som Taylor Swift-konsert for finansbransjen

Nye Nvidia-tall: – Som Taylor Swift-konsert for finansbransjen

Onsdag er det mulighet for nye store utslag i aksjen til verdens tredje største selskap.

Publisert:

– Jeg tror utfallsrommet er stort.

Det sier Harald Jeremiassen, forvalter av aksjefondet Holberg Global. Der er teknologiselskapet Nvidia den tredje største investeringen.

Onsdag legger giganten frem nye kvartalstall. Nå ventes inntekter på 24,6 milliarder dollar og et justert resultat på nesten 14 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Det vil tilsvare over 400 prosent vekst i lønnsomheten.

De siste kvartalene har Nvidia pleid å gjøre forhåndsestimatene til skamme og aksjekursen har bykset i etterkant. Hittil i år er markedsverdien nesten doblet. For at himmelferden skal fortsette etter onsdagens tall, må Nvidia trolig slå konsensus nok en gang. Det sa investeringsdirektør Robert Næss i Nordea til E24 i helgen.

Men kan det skje?

Les på E24+

Mener børsvinner bør vrakes: – Overdrevet styrkelse

Usikkerheten er stor, ifølge Jeremiassen. Han forteller at opsjonsmarkedet opsjonsmarkedet En opsjon gir deg rett, men ikke plikt til å handle et verdipapir til en avtalt pris. Som en aksje. Opsjonsmarkedet brukes ofte til å sikre seg mot prisendringer, spekulere i markedsbevegelser, eller for å oppnå ekstra inntekt fra investeringer.indikerer at aksjekursen enten vil stige eller falle mer enn 10 prosent onsdag kveld, etter at resultatet er lagt frem.

– Hvor stor betydning har Nvidia-tallene for markedet?

– Det er som en Taylor Swift-konsert for finansbransjen. La oss sette det litt i perspektiv – dette er verdens tredje mest verdifulle selskap. Dersom vi får 10 prosent endring i Nvidias aksjekurs etter resultatfremleggelsen, så vil denne verdiendringen være høyere enn hele børsverdien til mer enn 90 prosent av selskapene som inngår i S&P 500-indeksen.

– Mye kan gå galt

Selv har Jeremiassen stor tro på Nvidia på lang sikt. Holberg-forvalteren har vært investert i en årrekke.

– De utvikler og selger ekstremt kompliserte produkter som ingen andre ennå har klart å produsere, sier han.

På kortere sikt er det klart at det kan vise seg humper på veien, legger han til. Forvalteren påpeker at selskaper flest er fornøyd med 10–15 prosent vekst i året. Til sammenligning hadde Nvidia tolvmånedersvekst på over 200 prosent ved forrige kvartalsoppdatering.

– Med den takten er det mye som kan gå galt – at de møter på en midlertidig utfordring. Men jeg forventer ingen svakheter med tanke på den underliggende konkurransekraften deres. AI-racet kommer til å vare i mange år.

Harald Jeremiassen

Forvalter av aksjefondet Holberg Global.

Les på E24+

Hva er det Warren Buffett gjør som fungerer så godt?

Ikke altoppslukende

Nvidia omtales gjerne som en «AI-yndling». Selskapet utvikler blant annet databrikkene som trengs til å lage kunstig intelligens-teknologi.

Samtidig har Nvidia investert enda mer i programvare som styrer prosessorene, legger Jeremiassen til.

Nordnet-forbrukerøkonom Mads Johannesen understreker hvor betydningsfullt selskapet er blitt.

– De har et ben i enhver bransje som skal digitalisere, virker det som. Om det er selvkjørende biler, språkmodeller eller robotifisering av hverdagen. Nvidia er fryktelig interessant og har blitt det på relativt kort tid.

Han sier at onsdagens kvartalstall vil være viktige, men at de ikke er «altoppslukende» denne gangen.

Mads Johannesen

Investeringsøkonom i Nordnet

Sammenligner med gullgraving

– Sist kvartal føltes det på mange måter som at hele markedet hvilte på at de skulle levere bedre enn ventet. Nå kommer de godt uti resultatsesongen, og man har fått relativt gode tall fra flere av de andre kjempene.

– Hvor lenge kan boomen vare?

– Jeg tror det kan vare lenger enn mange forventer. Man kan sammenligne det med gullgravertiden. De som egentlig ble rike var de som solgte spader, hakker og annet utstyr. Der har du Nvidia, de er produsenten som selger til alle som skal satse på AI.

Gjennom Nordnet er rundt 33.000 nordmenn direkteinvestert i Nvidia.

Oljefondet eier 1,17 prosent av selskapet, viser forrige oppdatering fra nyttår.

Tirsdag er denne posisjonen verdt 27,3 milliarder dollar. Det tilsvarer nesten 60.000 kroner til enhver nordmann.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *