Oppfordrer til boikott av Norwegian: – En klimaversting som vil ha masse fordeler

Oppfordrer til boikott av Norwegian: – En klimaversting som vil ha masse fordeler Flyselskapet Norwegian krever at regjeringen innfører nye EU-regler. Sofie Marhaug i Rødt mener utspillet er «direkte udemokratisk». Rødt-politiker Sofie Marhaug mener utspillet fra Norwegian og NHO Luftfart er svært problematisk. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Malene Emilie Rustad Publisert: For mindre enn


Oppfordrer til boikott av Norwegian: – En klimaversting som vil ha masse fordeler

Oppfordrer til boikott av Norwegian: – En klimaversting som vil ha masse fordeler

Flyselskapet Norwegian krever at regjeringen innfører nye EU-regler. Sofie Marhaug i Rødt mener utspillet er «direkte udemokratisk».

Publisert:

Dersom regjeringen ikke innfører EUs direktiv for fornybar energi, vil flybilletter bli dyrere og rutetilbudet betydelig svekket. Det var beskjeden fra Norwegian torsdag morgen.

NHO Luftfart og partiet Høyre sier de frykter selskapet vil flytte virksomheten ut av Norge, dersom reglene ikke innføres.

– Å true med utflagging er ikke spesielt sympatisk, men alle skjønner at denne typen konkurranseskjevhet ikke er levelig, sa NHO-topp Erik Lahnstein.

Dette får Rødt-politiker Sofie Marhaug til å reagere.

– Det er direkte udemokratisk. Her har vi en klimaversting som vil ha masse fordeler.

– Men fornybardirektivet handler også om kommunenes rett til å si nei til vindkraft og en forsvarlig behandlingstid av kraftkonsesjoner, slik at konsekvensene for naturen tas på alvor.

Marhaug mener debatten om EU-reglene handler om viktige demokratiske spørsmål som «ikke en kapitaleier» kan bestemme.

EU-krangel

Det er full krangel om nye EU-regler etter at unionens energileder truet Norge med sanksjoner.

Norge henger etter med å innføre en rekke EU-regler. Blant dem er det såkalte fornybardirektivet som inneholder nye mål og regler for fornybar energi. Statsminister Jonas Gahr Støre har blitt kritisert for EU-nøling.

Direktivet inneholder også et slags omstillingsfond som skal hjelpe flybransjen med å omstille seg vekk fra fossilt drivstoff.

Enkelt forklart: Norwegian kan få denne støtten dersom regjeringen innfører de to siste versjonene av EUs fornybardirektiv.

Biodrivstoff er i dag anslått til å koste tre til fem ganger så mye som fossilt drivstoff. Med EUs regler kan Norwegian få dekket opp til hundre prosent av merkostnadene til det bærekraftige drivstoffet.

I en e-post skriver energiminister Terje Aasland (Ap) at han har forståelse for at Norwegian og andre etterlyser fremdrift i saken.

– Regjeringen jobber for å redusere etterslepet implementering av EØS-relevante rettsakter om energi, herunder selvsagt også Fornybardirektivet fra 2018, skriver han.

– Det er imidlertid viktig at vi gjør grundige vurderinger av innholdet i regelverket. Vi arbeider for å ivareta norske interesser, og det er viktig at særegenhetene i det norske energisystemet blir tatt hensyn til på en god måte. Norske myndigheter har god dialog med EU om dette.

Les også

Norge bruker 20 milliarder på satsingen: EU vil ikke telle med utslippskuttene

Vil redusere flytrafikk og droppe biodrivstoff

Rødt-politikeren går så langt at hun oppfordrer folk til å droppe selskapet dersom Norwegian ikke vil følge norske spilleregler – og ber eierne kvitte seg med navnet.

– Det er ikke noe norsk i å flagge ut, sier Marhaug.

– Dette er snakk om mange arbeidsplasser. Bør vi ikke ta advarselen deres på alvor?

– Dette er snakk om mange arbeidsplasser, men når de truer med noe så unorsk som å bare stikke fra fra Norge, så er ikke det noe å beskytte.

Poenget med biodrivstoff er å få ned klimagassutslippene i flybransjen, som står for rundt to prosent av verdens utslipp, ifølge energibyrået IEA.

Marhaug mener regjeringen bør tilrettelegge for utslippskutt i bransjen på andre måter.

– Vi er nok nødt til å redusere flytrafikken litt, ikke subsidiere den.

– Hvordan kan det se ut politisk om man skal redusere flytrafikken og droppe biodrivstoff?

– Det er et politisk ansvar. Biodrivstoff er en begrenset ressurs. Jeg tror man må sette politiske mål om redusert trafikk, og det er naturlig å kutte trafikk der det finnes muligheter for tog.

Les også

Byttet drivstoff for fem år siden: – Vi må bort fra diesel


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *