Oppgang på Wall Street

Dagen på Wall Street Oppgang på Wall Street Gamestop-aksjen falt tilbake etter kraftig oppgang mandag. Foto: Richard Drew / AP Jonas Hagmansen Publisert: I dag 15:31 Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post Saken oppdateres. Etter en blandet start på uken mandag, gikk


Oppgang på Wall Street

Oppgang på Wall Street

Gamestop-aksjen falt tilbake etter kraftig oppgang mandag.

Publisert:

Saken oppdateres.

Etter en blandet start på uken mandag, gikk det oppover for samtlige av de toneangivende indeksene tirsdag:

  • Dow Jones endte opp 0,36 prosent
  • Nasdaq falt 0,17 prosent
  • S&P 500 gikk tilbake 0,15 prosent

Oljeprisen har fått seg en knekk etter Opec-møtet søndag. Prisen per fat amerikansk lettolje (WTI) er ned rundt fire dollar fra inngangen til helgen, og handles for 73,29 dollar. Siden midnatt er prisen ned 0,86 prosent.

Bunnivå for ledige stillinger

Antallet ledige stillinger sank mer enn forventet i april til sitt laveste nivå på over tre år, skriver CNBC og viser til tall fra amerikanske myndigheter.

Ifølge nyhetsbyrået skriver sjeføkonom i ZipRecruiter Julia Pollak til kundene at fallet ikke er grunn til å slå alarm.

– Merk at mye av nedgangen i ledige stillinger er drevet av helse- og sosialsektoren, hvor ansettelser og oppsigelser øker mest. Med andre ord kan nedgangen være mer et statistisk avvik enn et varselsignal, sier hun.

Ny chip

Databrikkeselskapene Nvidia og AMD har steget kraftig på børs så langt i år med en oppgang på henholdsvis 138 prosent og 17 prosent. Brikkene som gjør AI-tjenester bedre og raskere står bak mye av oppgangen.

Intel, som også utvikler slike brikker har ligget etter i konkurransen og er så langt i år ned rundt 35 prosent. Nå har selskapet lansert en ny chip kalt Xeon 6 som skal utfordre gigantene Nvidia og AMD, skriver CNBC.

Aksjen endte ned 0,86 prosent.

Gamestop faller tilbake

Meme-aksjen Gamestop falt tilbake 5,36 prosent etter å ha steget 21 prosent mandag.

I midten av mai postet Keith Gill, også kjent som Roaring Kitty, et bilde på X som hintet til at han igjen er tilbake for fullt etter Gamestop-støyet i 2021.

Robert Næss, investeringsdirektør og forvalter i Nordea sier det er spesielt at interessen for meme-aksjer igjen har våknet til liv.

– Folk kaster seg igjen på og det er nå en ny interesse for disse meme-aksjene. Men det er vanskelig å se at disse aksjene har noen stor verdi, og det er nok også slik at Roaring Kitty mest sannsynlig vil komme til å dumpe aksjene. Så å kjøpe seg inn som investor nå, det er ikke akkurat smart.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *