Oslo Børs klatret: – Går forbausende bra

Børsdagen Oslo Børs klatret: – Går forbausende bra Hydro med beste dag siden januar. Oslo Børs Foto: Erik Johansen / NTB Jonas Hagmansen Hans M. Jordheim Publisert: I dag 09:00 Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post Hovedindeksen steg 0,57 prosent tirsdag. Et


Oslo Børs klatret: – Går forbausende bra

Oslo Børs klatret: – Går forbausende bra

Hydro med beste dag siden januar.

Publisert:

Hovedindeksen steg 0,57 prosent tirsdag.

Et fat nordsjøolje (Brent spot) handles for 83,2 dollar. Siden midnatt har prisen falt 0,5 prosent.

Slik gikk det for noen av de mest omsatte aksjene:

  • Equinor steg 2,34 prosent
  • Norsk Hydro økte 6,37 prosent
  • Frontline klatret 2,21 prosent
  • Aker BP endte opp 0,23 prosent
  • Kongsberg Gruppen steg 1,39 prosent

Det ble Hydros beste dag siden januar i år. Da steg aksjen med over 7 prosent. Aluminiumsprisen er opp nesten fem prosent for dagen og på høyeste nivå på to år.

– Går forbausende bra

Forvalter i Alfred Berg, Kristian Tunaal sier til E24 at Oslo Børs er brukbart priset, og at Norden «kanskje ikke er så billig».

– Hittil i år har mange store indekser gått tosifret antall prosent. Det er generelt gode tider og resultatsesongen har vært rimelig bra i Norge og Norden. Det er stor strekk i feltet og absolutt mulig å finne aksjer som er godt priset, oppsummerer han.

Tunaal sier videre at optimisme preger markedene og at markedet liker at renteforventningene har stabilisert seg. Ved inngangen til året var det ventet en rekke rentekutt. Nå dreier diskusjonen seg om det blir kutt i år i det hele tatt etter at viktige nøkkeltall stadig kommer inn sterkere enn ventet.

– Ting går egentlig forbausende bra, sier forvalteren.

Kristian Tunaal er senior porteføljeforvalter og forvalter av nordiske aksjer i Alfred Berg.

Shipping-opptur

En rekke shippingaksjer steg markant tirsdag. Blant annet endte MPC Container ships opp 3,43 prosent og Höegh Autoliners klatret 5,58 prosent.

Shippingindeksen steg 2,15 prosent.

– Er det noen spesiell grunn til oppgangen?

– Det er det generelle. Shipping er sektoren som går mest begge veier. Mye når det går bra og når det går dårlig. Det er ikke kommet noen konkrete nyheter som jeg har sett i hvert fall, sier Tunaal.

Panoro Energy med «signifikant» oljefunn

Det Oslo Børs-noterte oljeselskapet skriver i en melding at det er gjort et «signifikant» oljefunn på nordsiden av Hibiscus-feltet i Dussafu Marin-lisensen utenfor Gabon.

Nøyaktig hvor stort funnet er går ikke frem av meldingen.

Panoro har andel av lisensen på 17,5 prosent. Partnerne planlegger å ferdigstille brønnen som en produksjonsbrønn senere i 2024, opplyses det.

Aksjen steg 4,83 prosent.

Pantehopp

Resultatsesongen går mot slutten, men det tikker fortsatt inn tall fra første kvartal.

Pante -og resirkuleringsselskapet Envipco omsatte for 27 millioner euro i første kvartal 2024. En markant oppgang fra 10,4 millioner på samme tid året før, viser resultatrapporten.

Selskapet er nederlandsk, men notert på Oslo Børs.

Resultatet før skatt kom inn på 604.000 euro mot minus 2,5 millioner euro i første kvartal 2023.

Aksjen klatret 6,15 prosent.

Det har kommet inn flere meldinger i morgentimene:

  • Pareto Securities nedjusterer Grieg Seafood til hold fra tidligere kjøp, ifølge Bloomberg. Aksjen falt 6,51 prosent.
  • Repstad Anlegg, et heleid datterselskap av Endúr, er blitt tildelt en ny kontrakt med Stavangerregionen Havn IKS, ifølge en børsmelding. Kontrakten har en verdi på om lag 85 millioner kroner. Endúr-aksjen endte opp 0,39 prosent.
  • Seismikkselskapet Seabird Exploration er tildelt en kontrakt for skipet Eagle Explorer med en eksisterende kunde. Kontrakten har en varighet på seks måneder, med opsjon på utvidelse med seks måneder to ganger. Det oppgis ikke noen verdi på kontrakten. Aksjen steg 4,62 prosent.
  • José Cotello er ansatt som ny konsernsjef i oljeselskapet Seacrest Petroleo Bermuda Limited, skriver selskapet i en børsmelding. Aksjen falt 3,69 prosent.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *