Oslo Nye Teater trenger akutt pengehjelp

Oslo Nye Teater trenger akutt pengehjelp Fem år før hundreårsjubileet må Oslo Nye Teater kutte nye 10 stillinger og finne en finansieringsløsning for å overleve. Oslo Nye Teater i Oslo er heleid av Oslo kommune. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB NTB Publisert: Publisert: For mindre enn 10 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del


Oslo Nye Teater trenger akutt pengehjelp

Oslo Nye Teater trenger akutt pengehjelp

Fem år før hundreårsjubileet må Oslo Nye Teater kutte nye 10 stillinger og finne en finansieringsløsning for å overleve.

  • NTB
Publisert: Publisert:

– Det mest akutte problemet er at Oslo Nye Teater ikke har tilstrekkelig likviditet til å opprettholde driften over sommeren, sier administrerende direktør Jan Beckmann i en uttalelse.

En finansieringsløsning må på plass snarlig for å redde teateret, 90 ansatte og oppdragene til 300 årlige frilansere, heter det videre i pressemeldingen.

Økningen i lønns- og prisveksten har ifølge Beckmann i mange år oversteget økningen i driftstilskuddet fra Oslo kommune. Det har teateret lenge klart å motvirke med økte egeninntekter og sparegrep.

Teateret, som har rundt 150.000 publikummere i året til fire scener, har nedbemannet fra 130 årsverk i 2003 til 100 i 2023. Men i løpet av 2024–25 må ytterligere 10 årsverk vekk.

Ettervirkninger av pandemien med lavere billettinntekter, samt det direktøren beskriver som «historisk høye pensjonskostnader», førte i fjor til et betydelig underskudd, tapt egenkapital og likviditetsunderskudd. Beckmann sier man har en «god og løpende dialog» med eieren, som er Oslo kommune, om løsninger.

– Dette forventes å ta tid, men teaterets framtid er helt avhengig av at dette kommer på plass snarest, sier Oslo Nye Teater-direktøren.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *