Petter Nome er død

Petter Nome er død Den tidligere programlederen Petter Nome (69) døde natt til onsdag etter lengre tids kreftsykdom, opplyser familien. Petter Nome døde natt til onsdag. Her ankommer han gravferdsseremonien for Ole Paus i Kulturkirken Jakob i januar i år. Foto: Heiko Junge / NTB NTB Publisert: For mindre enn 2 timer siden Oppdatert for


Petter Nome er død

Petter Nome er død

Den tidligere programlederen Petter Nome (69) døde natt til onsdag etter lengre tids kreftsykdom, opplyser familien.

  • NTB
Publisert:

– Min elskede mann, vår kjære pappa, bestefar, bror og venn Petter Nome sovnet i natt stille inn, omgitt av sine kjære, etter lengre tids kreftsykdom, skriver Nomes familie i en epost til NTB.

Familien opplyser at de nå ønsker ro i sorgen.

– Takk til alle som har vist oss varme og omsorg.

I 2009 ble han direktør for Bryggeri- og drikkevareforeningen, en stilling han trakk seg fra i 2019. Da gikk han inn i en rådgiverrolle.

NRK-profil

Før dette arbeidet Nome som  journalist i over 30 år, først og fremst som programleder for nyhets-, underholdnings- og aktualitetsprogrammer i NRK. Han sluttet i statskanalen i 2003 etter å ha blitt politisk motivert i forbindelse med USAs planlagte invasjon av Irak.

Som programleder i NRK ledet han blant annet kulturprogrammet «Nomes Ark» fra 1991 til 1992, samt «Melodi Grand Prix» i 1995. I 2007 var han også vert for det tradisjonelle lille julaften-programmet «Kvelden før kvelden», sammen med Hilde Hummelvoll, som han giftet seg med i 2009.

Nome har også vært anker for «Dagsrevyen» og ledet «Sommeråpent».

Reiste verden rundt

I et intervju med Bryggeriforeningen fra 2023, sa han at det han likte best med journalistyrket var at han fikk reise rundt og oppleve verden. Det fikk han blant annet gjøre i reiseprogrammet «Gringos», som gikk fra 1997 til 1999.

– Den ene dagen omgås du uteliggere og prostituerte, den neste konger og presidenter. Det var en ekstrem spennvidde. Lærdommen jeg sitter igjen med, er at de alle fleste menneskene i verden er ålreite og vil deg vel. Det har jeg opplevd mange ganger, sa Nome til Bryggeriforeningen.

Fra 2003 til 2006 var han kommunikasjonssjef i Flyktninghjelpen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *