– Plutselig kledde han av seg

Drap i Sveits - Plutselig kledde han av seg Kvinnelig jogger angrepet av naken mann - døde på stedet. Her føres en 19 år gammel mann, som er pågrepet for å ha drept en kvinne og skadet en annen i en park i Sveits, vekk av politiet. Video: Blick. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer


– Plutselig kledde han av seg
Drap i Sveits

– Plutselig kledde han av seg

Kvinnelig jogger angrepet av naken mann – døde på stedet.

Her føres en 19 år gammel mann, som er pågrepet for å ha drept en kvinne og skadet en annen i en park i Sveits, vekk av politiet. Video: Blick. Reporter: Christina H. Korneliussen
Vis mer

Publisert


Kort fortalt

 • En kvinnelig jogger ble angrepet og drept av en naken mann i parken Alma i Männedorf, Sveits.
 • Politiet pågrep den 19-årige gjerningsmannen, men motivet er ukjent.
 • Den omkomne er identifisert som 35-årige Anna W.
 • Hendelsen har rystet lokalsamfunnet.
 • Det idylliske sveitsiske tettstedet Männedorf er rystet etter at en mann – helt uten klær – plutselig dukket opp i parken Alma, skriver storavisa Blick.

  Episoden fant sted i 20-tida i går kveld. Foran skrekkslagne tilskuere løp mannen skrikende rundt og angrep tilsynelatende vilkårlige personer i parken.

  Lette fremdeles

  Etter en mengde meldinger rykket nødetatene inkludert politiet ut til stedet. Der fant de en kritisk skadd kvinne liggende på bakken. Til tross for iherdige forsøk på å redde livet hennes ble hun erklært død på stedet.

  Politiet pågrep den nakne angriperen i nærheten, og førte ham bort – nå med et minimum av beinklær. Seint i går kveld pågikk etterforskningen i parken, og liket av kvinnen, tildekket av folie, lå fremdeles på åstedet.

  FUNNET VED VANNKANTEN: Den kvinnelige joggeren ble funnet kritisk skadd ved bredden av Zürichsjøen. Livet sto ikke til å redde. Foto: Ralph Dongi / Blick

  FUNNET VED VANNKANTEN: Den kvinnelige joggeren ble funnet kritisk skadd ved bredden av Zürichsjøen. Livet sto ikke til å redde. Foto: Ralph Dongi / Blick
  Vis mer

  Onsdag kveld har Blick fått bekreftet at den omkomne var en 35-årig kvinne, navngitt som Anna W.; det er vanlig er i tyskspråklige medier bare å bruke forbokstaven i etternavnet på personer i straffesaker.

  Anna W. var gift og hadde ingen barn. Onsdag morgen prøvde moren Maria og ektemannen ifølge Blick fremdeles å få tak i 35-åringen, uvitende om hva som hadde skjedd – før de ble kontaktet og hentet av politiet.

  Ifølge 20 Minuten er den antatte gjerningsmannen en 19-årig sveitser. Motivet for angrepet er ukjent.

  – Skrik

  – Plutselig hørte jeg skrik, forteller Nebojsa Dimic (36) om hendelsesforløpet.

  Skrikene kom fra den nå siktede mannen, som etter tilrop fra Dimic roet seg noe og trakk seg tilbake, sammen med en kvinne han hadde følge med.

  Men så kom mannen tilbake.

  – Plutselig begynte han å ta av seg treningsbuksa, og venninna hans løp av gårde, forteller 36-åringen til Blick.

  Etter hvert forsvant mannen ut av syne – nå helt naken og igjen skrikende.

  «Dere er alle med på det!» ropte mannen ifølge flere øyenvitner.

  Dimic varslet nå politiet, men både han og personen han var sammen med i parken, hørte litt etter et kvinneskrik.

  Den kritisk skadde joggeren ble funnet i nærheten av vannkanten.

  Rystet

  Politiet bekrefter onsdag at den omkomne er en kvinnelig jogger. Ytterligere en person ble påført lettere skader. Det er ikke kjent hvordan skadene ble påført, eventuelt med hva – men bilder av åstedet vitner om stort blodtap.

  UTFARTSSTED: Alma-parken i Männedorf er et populært utfartssted, og mange var til stede da angrepet fant sted. Foto: Ralph Donghi / Blick

  UTFARTSSTED: Alma-parken i Männedorf er et populært utfartssted, og mange var til stede da angrepet fant sted. Foto: Ralph Donghi / Blick
  Vis mer

  – I denne parken oppholder mange unge mennesker seg om kvelden. Det er forferdelig, det som har skjedd, sier anleggsgartner Joel Eichenberger til Blick.

  Männedorf ligger ca. 20 kilometer sørøst for Zürich sentrum, på det som kalles Gullkysten – ei stripe land langs den sørøstlige bredden av Zürichsjøen. Området tiltrekker seg mange velstående tilflyttere, blant annet på grunn av den solfylte beliggenheten og det gunstige skattenivået.

  Politiet er ytterst sparsommelige med detaljer om den antatte gjerningsmannen, utover alderen og nasjonaliteten. Det er ikke kjent om han har et strafferettslig rulleblad og/eller en forhistorie med psykiatri.


  0 kommentarer

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *